Χωρίς εκτυπωτή το ακτινολογικό του ΚΥ Μοιρών

mesaralive.gr  29 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Χωρίς εκτυπωτή το ακτινολογικό του ΚΥ Μοιρών

Φωτο: pedtb.gr

Το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν οι ασφαλισμένοι μεσαρίτες, όταν απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας Μοιρών για μια ακτινογραφία.

Ο λόγος; Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, ο εκτυπωτής του ακτινολογικού παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα για εμφάνιση ακτινογραφιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακτινογραφίες βγαίνουν κανονικά, ωστόσο δεν μπορούν να εμφανιστούν.

Αυτό σημαίνει ότι για τα περιστατικά που καταφτάνουν στο ΚΥ Μοιρών, η ακτινογραφία βγαίνει κανονικά και την βλέπει ο γιατρός στον υπολογιστή.

Ωστόσο για τον υπόλοιπο κόσμο που πηγαίνει στο ΚΥ για να κάνει την ακτινογραφία που έγραψε εξωτερικός γιατρός, δεν υπάρχει λύση, αφού δεν υπάρχει και εκτυπωτής για να εμφανιστεί η ακτινογραφία.

 Έτσι οι ασφαλισμένοι, αναγκαστικά αναζητούν άλλες λύσεις, όπως οι ιδιώτες γιατροί, ή τα νοσοκομεία και Ιατρικά Κέντρα του Ηρακλείου προκειμένου να κάνουν τις ακτινογραφίες που έχουν ανάγκη, πληρώνοντας μια μικρή συμμετοχή.

Γιατί κακά τα  ψέματα, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, πολύς κόσμος αδυνατεί να πληρώσει πέρα από τη συμμετοχή.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για συνταξιούχους οι οποίοι με μια σύνταξη 400 ή 500 ευρώ, έχουν ανάγκη πολλές φορές για μία, δύο, τρεις ή και περισσότερες ακτινογραφίες….

Όσον αφορά το πότε θα επισκευαστεί ο εκτυπωτής του ΚΥ Μοιρών; Άγνωστον… αναφέρουν οι πληροφορίες…

 

mesaralive.gr  29 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ