Χταπόδι στιφάδο
Υλικά
1 χταπόδι μεγάλο, 2 κιλά περίπου
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα καλά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια και το ράμφος του. Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά άδεια. Όταν κάψει ρίχνετε μέσα το χταπόδι μόνο του και σκεπάζετε με το καπάκι. Το αφήνετε έτσι για 15 λεπτά να κατεβάσει τα υγρά του.
Μετά ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και το σκεπάζετε ξανά. Αφήνετε έτσι για 10 λεπτά επιπλέον. Προσθέτετε το σκόρδο, το γλυκό κρασί, το ξίδι, τα φύλλα της δάφνης και τους κόκκους πιπεριού.
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για 1 ώρα και 20 λεπτά τουλάχιστον. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα μαχαιράκι κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια. Το σερβίρετε σε πιατέλα ζεστό..
Δείτε επίσης
- Επίδομα ανεργίας: Υπεγράφη η ΚΥΑ για την πιλοτική εφαρμογή του – 11 ερωτήσεις και απαντήσεις
- Γέμιση γαλοπούλας: 6 υπέροχες χριστουγεννιάτικες συνταγές
- Tυμπάκι: Στις 2.000 οι υπογραφές για απόσχιση από τον Δήμο Φαιστού
- Mpox: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Καταγράφηκαν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα
- Δήμος Φαιστού-Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο