Χοιρινό ρολό με μανιτάρια
Υλικά
Μερίδες: 6
1.500 γρ. χοιρινή σπάλα (ένα ενιαίο, καλά ανοιγμένο κομμάτι για ρολό – ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ετοιμάσει)
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
30 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
450 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
90 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το χοιρινό ρολό με μανιτάρια, απλώνουμε το κρέας σε μια λεία επιφάνεια και το αλείφουμε με το λάδι και τη μουστάρδα.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα.
Γέμιση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τη ρίγανη και αποσύρουμε.
Ρολό
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε με μαγειρικό σπάγκο σε κοντινές αποστάσεις. Τυλίγουμε σε 2 λαδόκολλες, το τακτοποιούμε σε ταψί και ψήνουμε για 2 ώρες.
Ξεφουρνίζουμε για λίγο και αφαιρούμε,προσεκτικά τις λαδόκολλες.
Αλείφουμε την επιφάνεια του ρολού με το άλειμμα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρισμα
Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι.
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη