Χοιρινό με πατάτες γιαχνί

olivemagazine.gr  14 November, 2021 ΑΡΘΡΑ
Χοιρινό με πατάτες γιαχνί

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπούτι, κομμένο σε κύβους
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους
1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κομμάτι πράσο, το άσπρο μέρος, κομμένο σε φέτες
1 κλαδάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
2 μπαχάρια
1 φύλλο δάφνης
2 γαρίφαλα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουτ. γλυκού ντοματοπολτό
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κλαδάκι ξερή ρίγανη
1 πρέζα πιπέρι
2 πρέζες ανθό αλατιού

Διαδικασία

Ζεματάμε το κρέας σε νερό που βράζει για 3΄-4΄. Το ξεπλένουμε, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ε.π. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύουμε να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για 3’ μέχρι να γυαλίσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το μπαχάρι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη φρέσκια ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, δίνουμε μια δυνατή βράση στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη ώστε να σιγομαγειρευτεί και να μαλακώσει το κρέας, για 40΄-50΄.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Προσθέτουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε περάσει από δυνατό τηγάνι, με το υπόλοιπο μισό ε.π. ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα χωρίς να ψηθούν. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 30΄-40΄.

 

olivemagazine.gr  14 November, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα