Χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
500 γρ. χοιρινός λαιμός, κομμένος σε κύβους 2 εκ.
200 γρ. σύγλινο, σε λεπτά κομμάτια
50 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρά κοπανισμένες
τα φύλλα από 2 κλωνάρια φασκόμηλο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο (εναλλακτικά, 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο)
2 κουτ. γλυκού θρούμπι ή ρίγανη ξερή, τριμμένη
τα φύλλα από 4-5 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 ραπανάκι, σε κυβάκια
οι φέτες από 1 μέτριο πορτοκάλι, σε μικρά κομμάτια (αφαιρούμε όσο περισσότερες μεμβράνες μπορούμε)
ο χυμός και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/3 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά με σύγλινο, απάκι και θρούμπι, ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το χοιρινό, το φασκόμηλο, αλατοπίπερο και 2 φλιτζ. τσαγιού νερό.
Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μισομαλακώσει το χοιρινό.
Ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε το χοιρινό για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει έντονα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σύγλινο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Περιχύνουμε με τον πορτοκαλοχυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
Πασπαλίζουμε με το ξύσμα, το μπούκοβο και το θρούμπι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκορπίζουμε το απάκι, τον μαϊντανό, τα φετάκια πορτοκαλιού, το ραπανάκι και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Το ταξίδι στο μουσικό σύμπαν των “Dretta” συνεχίζεται στο Τυμπάκι-Oι προγραμματισμένες συναυλίες
- ΕΟΤ: Εκδηλώσεις σε Αμοργό, Λέσβο, Κορινθία, Κρήτη και Ρόδο
- Σύλληψη 50χρονου στον Δ. Φαιστού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
- Γιατί γερνάμε απότομα στα 44 και ξανά στα 60 -Οι δύο κρίσιμες καμπές
- Νετανιάχου: Δεν υπάρχει λιμός στη Γάζα, είναι fake news