Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce
Υλικά
1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για τη μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
1 κ.σ. αλάτι
μπόλικο πιπέρι
Για τη bbq sauce
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1 ¼ φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Διαδικασία
Για τη μαρινάδα
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 ºC. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά.
Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Για τη bbq sauce
Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα
Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα
Δείτε επίσης
- Κυβέρνηση: Με στόχο τις μεταρρυθμίσεις και το βλέμμα στους πολίτες το 2025
- Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και κίνδυνοι: Τι πρέπει να προσέξετε στην κατανάλωση φαγητού και αλκοόλ -
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την αργία των Χριστουγέννων
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Χριστουγέννων -Τι θα ισχύσει Πρωτοχρονιά και Θεοφάνια
- Καιρός: Λευκά Χριστούγεννα: Η κακοκαιρία Elena φέρνει χιόνια μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο