Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce

Υλικά
1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για τη μαρινάδα
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. άσπρο ξύδι ή ριζόξυδο
1 κ.σ. αλάτι
μπόλικο πιπέρι
Για τη bbq sauce
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1 ¼ φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Διαδικασία
Για τη μαρινάδα
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας για τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και αλείφουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο από 1 έως 4 ώρες.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 ºC. Βάζουμε σχάρα μέσα σε ταψί και τοποθετούμε το κρέας έτσι ώστε να είναι το κρέας από πάνω και τα κόκκαλα από κάτω.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, αλείφουμε με τη bbq σως, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10λεπτά και αλείφουμε ξανά.
Στο τέλος ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Για τη bbq sauce
Βάζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα.
Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα
Σερβίρουμε με λεμονάτη πατατοσαλάτα
Δείτε επίσης
- Τέμπη: Ξεσηκωμός και κραυγή για Δικαιοσύνη, 2 χρόνια μετά - Οι συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου
- Tα σιγομαγειρεμένα: 30 συνταγές για κυριακάτικα φαγητά ζουμερά και μελωμένα
- Κολυδάς για κακοκαιρία Coral: Υποχώρηση του χιονιά και της παγωνιάς -Ερχονται πολλές βροχές
- Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
- Πολύ κρίσιμες για ολόκληρη την Ευρώπη οι εκλογές στη Γερμανία