Χοιρινά κεφτεδάκια με φασολάκια
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πάπρικα
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 αβγό, μεσαίο
1 κ.γ. ρίγανη
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. φασολάκια, στρογγυλά
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
400 γρ. νερό
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
δυόσμο
ελαιόλαδο
πιπέρι
φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κύμινο, την πάπρικα, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το αβγό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε περίπου 25 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι σε δυο δόσεις και τηγανίζουμε περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, σβήνουμε με κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τη ζάχαρη, τα κεφτεδάκια και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με δυόσμο, ελαιόλαδο, πιπέρι και φέτα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις