Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων λιτότητας - Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα

Φώτο: huffingtonpost.gr
Επεισόδια, με ρίψη μολότοφ, βανδαλισμούς και χρήση χημικών από την αστυνομία, σημειώθηκαν στην κεντρική διαδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Πυρπολήθηκε όχημα του ΟΤΕ, ενώ ερρίφθησαν μολότοφ και κατά της Τράπεζας της Ελλάδος.
Είχε προηγηθεί διαδήλωση του ΠΑΜΕ η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «μαζική και αγωνιστική απάντηση στη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων» από τους «χιλιάδες εργαζομένους που μετείχαν στην 24ωρη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος».
Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν πορεία στην βουλή όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
«Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόκρουση των καταστροφικών πολιτικών, θα συνεχίζει να αγωνίζεται έως ότου μπει οριστικό τέλος στα μνημονιακά μέτρα και στα κυβερνητικά νομοθετήματα που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.
Επεισόδια και μικροεντάσεις σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας όπου έλαβαν χώρα κινητοποιήσεις.
ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr
Δείτε επίσης
- Από την Ουάσιγκτον με αγάπη: Δασμοί... δώρο στην Άγκυρα
- Πρώτη διεθνής συμφωνία για την αντιμετώπιση πανδημιών – Οι ΗΠΑ μένουν εκτός
- Τραμπ: Παλινωδίες και μηνύματα σύγχυσης για τους δασμούς- αβεβαιότητα στις αγορές
- Ο Ντ. Τραμπ κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο - Βαρύτατοι δασμοί σε βάρος της Ασίας και της ΕΕ
- Guardian: Ο αντίκτυπος των αμερικανικών δασμ’ων σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ