Βροχερή η εθνική επέτειος στην Κρήτη

  26 October, 2021 ΑΡΘΡΑ
Βροχερή η εθνική επέτειος στην Κρήτη

Με βροχές πιθανόν να πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου τουλάχιστον στη δυτική Κρήτη ενώ πιθανότητα βροχόπτωσης υπάρχει στην ανατολική Κρήτη από το απόγευμα και μετά. Ήδη το σκηνικό του καιρού έχει γίνει φθινοπωρινό από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με βροχές και έστω και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Που θα βρέξει ανήμερα της εθνικής επετείου

Το ενδιαφέρον στρέφεται στον καιρό ανήμερα των παρελάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο νησί καθώς όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας: «ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η μέρα θα ξεκινήσει καλά αλλά στην πορεία ,στα δυτικά, υπάρχει η πιθανότητα βροχής από το μεσημέρι και μετά. Στα ανατολικά τμήματα του νησιού η εικόνα θα είναι καλύτερη αλλά από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα υπάρχει η πιθανότητα βροχοπτώσεων. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα πνέουν στα βόρεια με ένταση 4-5 μποφόρ και στα νότια 5-6 μποφόρ και τοπικά πιο ενισχυμένοι.

⇒ Διαβάστε ακόμη: 28η Οκτωβρίου: Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ανήμερα της Πέμπτης 28η Οκτωβρίου: Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών, ενώ, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

 

Πάντως ενώ οι πιθανές βροχές ενδέχεται να αλλάξουν τα σχέδια για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ανήμερα της εθνικής επετείου, σε ότι αφορά το σκηνικό του καιρού την υπόλοιπη εβδομάδα ,σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα υπάρξει αστάθεια το Σαββατοκύριακο . Ο καιρός αναμένεται λίγο πιο άστατος στα δυτικά, ενώ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο ήπια στα ανατολικά.

 

  26 October, 2021 ΑΡΘΡΑ