British Airways: Η μεγάλη ...επιστροφή μετά από 30 χρόνια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΑΡΘΡΑ
British Airways: Η μεγάλη ...επιστροφή μετά από 30 χρόνια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Η άνθιση του ελληνικού τουρισμού φέρνει ξανά τις ξένες αεροπορικές στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.

Έτσι, μετά από 30 χρόνια, η πρώτη πτήση της British Airways προσγειώθηκε σήμερα από το Gatwick του Λονδίνου στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου.

Οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα προστεθεί μία ακόμα πτήση την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου.

Η πρώτη πτήση μετέφερε 120 επιβάτες, τους οποίους υποδέχτηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη, το 20% των επιβατών της πτήσης ταξίδευε σε Business club, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό οικονομικό επίπεδο των διακινουμένων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, η βρετανική αεροπορική, μέχρι το τέλος της σεζόν, θα διακινήσει περί τους 30.000 τουρίστες στο νησί και θα εκτελεί δρομολόγια Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ θα προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο κατά την υψηλή τουριστικά περίοδο.

Εκτός από την BA, όπως ανακοίνωσαν ο Αερολιμενάρχης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού στις 23 Μαΐου μία ακόμα κορυφαία αεροπορική εταιρεία, η γερμανική Lufthansa θα ξεκινήσει και πάλι μετά από 20 χρόνια τις πτήσεις της από Μόναχο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

 

Πηγή: newmoney.gr

 

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΑΡΘΡΑ