Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο

mesaralive.gr  08 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Παραολυμπιονίκες του Ρίο

Με ιδιαίτερη τιμή υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας, τους… ήρωες που αγωνίστηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Την αναγνώριση των προσπαθειών, του ήθους και εν συνεχεία των αποτελεσμάτων της πολύ επιτυχημένης αποστολής στο Ρίο βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε την Παραολυμπιακή ομάδα λέγοντας:«Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζουμε σε μία εκδήλωση απόδοσης τιμής, για να έχετε εσείς τη δυνατότητα να μας μιλήσετε για την κορυφαία διοργάνωση. Και να έχουμε την ευκαιρία να σας ακούσουμε για τα αποτελέσματά σας. Είστε άξιοι πρεσβευτές, με τη δική σας προσπάθεια κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Η συμμετοχή και μόνος στον αθλητισμό αποτελεί έναν άθλο».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι προπονητές. Πρώτος μίλησε ο εθνικός προπονητής της Ποδηλασίας, Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος σχολίασε: «Η Παραολυμπιακή μας ομάδα έγραψε ακόμα μια χρυσή ιστορία. Οι αθλητές, οι οικογένειες αυτών των παιδιών είναι το πιο τρανό παράδειγμα του τι μπορούμε να πετύχουμε. Παράδειγμα για την κοινωνία. Ζητάμε στήριξη, με τις δομές, τους νόμους και τις αποφάσεις σας για να συνεχίσουμε περήφανοι τις προσπάθειές μας. Μην μας ξεχάσετε και, όταν σβήσουν τα φώτα, μην αφήσετε να σβήσουν και τα όνειρά μας».

Από την μεριά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Άρσης Βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Ιωαννίδης, είπε: «Ο αθλητισμός είναι ο τρόπος να μπει η αναπηρία στην κοινωνία μας. Υποχρέωση όλων μας να τους βοηθήσουμε να γίνει η καθημερινότητά τους καλύτερη. Περιμένουμε από όλους να μας στηρίξουν. Ευχαριστούμε την πολιτεία για την στήριξη και περιμένουμε τη βοήθειά σας».

Εκ μέρους τον αθλητών μίλησε ο Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης: «Όλοι οι αθλητές αυτής της αίθουσας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τιμήσουμε τη χώρα μας. Οι μετακινήσεις κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο. Χωρίς τις οικογένειές μας δεν θα κάναμε τίποτα. Οι αθλητές μας είναι αδιόριστοι. Χάρηκα γι’ αυτό που είπατε, κ. πρωθυπουργέ, γιατί οι αθλητές δεν έχουν καμία στήριξη παρά μόνο τις οικογένειές τους. Ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές».

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και αρχηγός αποστολής της ομάδας του Ρίο, Γιώργος Φουντουλάκης, φανερά συγκινημένος σχολίασε:«Είμαι περήφανος που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, έχοντας αυτούς τους αθλητές. Μέσα σε 165 χώρες στο Ρίο η Ελλάδα κατέλαβε την 24η θέση. Είναι αθλητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις τους, ενάντια στην φαρμακοδιέγερση. Είμαι περήφανος που έχω την πιο δυνατή ομάδα. Στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από την συμπεριφορά των ξένων χωρών. Στην Ελλάδα υπάρχει απαξίωση και το νιώθουμε στο πετσί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, τον κ. Κοντονή, για τη συνεργασία που είχαμε, που μας δόθηκε η έκτακτη επιχορήγηση».

 

Ιδιαίτερα συγκινημένος, όχι μόνο για τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά και για το μήνυμα που έστειλαν σε όλο τον κόσμο οι Παραολυμπιονίκες στο Ρίο ήταν οΠρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Στην σημερινή εκδήλωση στη Βουλή προς τιμήν των αθλητών που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους προπονητές σας και κυρίως τις οικογένειές σας. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τις οικογένειές σας για τις θυσίες που έχουν κάνει. Είμαστε υπερήφανοι για δύο λόγους.

Πρώτον για τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και το ήθος σας. Ηταν πραγματικά κορυφαία εμπειρία. Η σειρά που πήρατε στην παγκόσμια κατάταξη στην 3η μεγαλύτερη διοργάνωση δείχνει το επίπεδο της ομάδας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε μετάλλιο που παίρνατε μεταφέρατε το μήνυμα της Ελλάδας. Της Ελλάδας του Ολυμπιακού πνεύματος και Ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο δεύτερος λόγος είναι για το παράδειγμα και το υπόδειγμα που προσφέρατε στο ελληνικό λαό. Το παράδειγμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσφέρατε στη νέα γενιά. Πως μπορεί να μετατρέψει κανείς την αναπηρία σε δύναμη ψυχής. Δείξατε κυρίως στη νέα γενιά ότι ο άνθρωπος δεν έχει άλλα όρια, πέραν αυτών που βάζει ο ίδιος. Κάνατε το χρέος σας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εσείς θα είστε οι κριτές κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας καλύψουμε τις ανάγκες. Συγχαρητήρια θερμά».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

mesaralive.gr  08 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα