«Βολές» Συλλόγου Γονέων για την «Ημέρα Σχολικής Καθαριότητας»

mesaralive.gr  06 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Βολές» Συλλόγου Γονέων για την «Ημέρα Σχολικής Καθαριότητας»

"Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού αναφορικά με την «Ημέρα Σχολικής Καθαριότητας» την Παρασκευή 08/09 στα σχολεία του Δήμου Φαιστού, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Ο εθελοντισμός είναι σαφέστατα κομμάτι του πολιτισμού και της παιδείας μας. Η λίστα με τα πλεονεκτήματα του εθελοντισμού ως φιλοσοφία και η χαρά του να προσφέρεις είναι πραγματικά ατελείωτη και δεν θα μπορούσαμε να μην επικροτήσουμε και στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο όσες εθελοντικές δράσεις έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή μας από διάφορους φορείς και για διάφορους λόγους, τα τελευταία χρόνια.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι πανάκεια. Δεν αντικαθιστά, ούτε υποκαθιστά - ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε – τις υποχρεώσεις της πολιτείας, του κράτους, του Δήμου, των αρμόδιων φορέων γενικότερα.

Με αφορμή τη γνωστοποίηση της «Ημέρας Σχολικής Καθαριότητας με εθελοντική δράση», θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως η καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου, το κλάδεμα των δέντρων, η διαγράμμιση του αύλειου χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων και οι περισσότερες δράσεις που αναφέρει ο Δήμος πως θα υλοποιηθούν, δεν είναι δουλειά εθελοντών, αλλά εμπίπτει στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Δήμου Φαιστού ο οποίος διαθέτει το ανάλογο προσωπικό αλλά και τα κατάλληλα μηχανήματα.

Σαφώς και κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και γονείς μέσω των Συλλόγων αλλά και μεμονωμένα, κάνουν το καλύτερο δυνατό όσον αφορά στις υλικοτεχνικές και άλλες ανάγκες του σχολείου και καλύπτουν ακόμα και με ιδίους πόρους ελλείψεις και έκτακτες ανάγκες , μα σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε πως είναι οι αρμόδιοι ή οι κατάλληλοι για να κλαδέψουν, κόψουν, φυτέψουν, βάψουν κλπ τους χώρους των σχολείων .

Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε τον Δήμο Φαιστού και κάθε ενδιαφερόμενο πως, παρόλο που ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε μια τέτοια πρόσκληση, εντούτοις θεωρούμε πως οι κτιριακές και όχι μόνο ανάγκες των σχολικών κτιρίων της περιοχής μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προγραμματισμό και οργάνωση, προκειμένου να διαπιστώνονται και να καλύπτονται έγκαιρα και ποιοτικά από τους αρμόδιους φορείς και όχι να στηρίζονται εξολοκλήρου στην καλή διάθεση και θέληση εθελοντικών ομάδων.

Εκ του ΔΣ του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 2ου Δημοτικού σχολείου Μοιρών.

 

mesaralive.gr  06 September, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα