Βελούδινη σοκολατένια πουτίγκα
Υλικά
750 γρ. γάλα
120 – 180 γρ. ζάχαρη
5 γρ. εσάνς βανίλιας
40 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. κακάο σε σκόνη
1 αυγό + 2 κρόκους
180 γρ. κουβερτούρα υγείας
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
180 γρ. ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος (35%)
Έξτρα ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας από το γάλα, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη 1/2 κούπα κρύο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην έχουμε σβόλους και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας έντονα στο γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 2΄μέχρι να αρχίσει να δένει.
Στο ίδιο μπολ (για οικονομία σκευών) ομογενοποιούμε τα αυγά και προσθέτουμε σε αυτά με μια κουτάλα μέρος από τη κρέμα πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά. Πάντα με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας έντονα και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την εστία. Ιδανικά σουρώνουμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα να κρυώσει. Γαρνίρουμε την πουτίγκα με ελαφρώς χτυπημένη κρεμά γάλακτος και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute
Tips
Αν θέλουμε μια πιο άγλυκη πουτίγκα χρησιμοποιούμε μόνο 1/2 κούπα (120 γρ) ζάχαρη.
Δείτε επίσης
- Οι πληρωμές της εβδομάδας
- Ελαιόλαδο: Πρόβλεψη για μείωση τιμών 50% τους επόμενους μήνες - Μεγάλη αύξηση στην παραγωγή
- Airbnb: Αλλάζει το τοπίο από την 1η Ιανουαρίου
- Κακοκαιρία Alexandros: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ
- Euroleague: Αποδραση με...Γκράντ απο τη Μπολόνια (hl)