
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε την Παρασκευή 26 του μηνός το 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν λιγότερα χρήματα στους λοαγαριασμού τους.
«Σήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.
Συγκεκριμένα,όπως αναφέρειτο ekriti, συνολικά 682.648.311,48 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, καταβλήθηκαν ως προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων σε 536.247 δικαιούχους.
Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα συναλλαγών της Πειραιώς μπορούν από χθες, Σάββατο να προχωρήσουν στην ανάληψη των χρημάτων από ΑΤΜ.
Οι πελάτες των άλλων τραπεζών - εκτός της Πειραιώς - θα μπορούν να προβούν σε ανάληψη των χρημάτων τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες.
«Έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί και η εξισωτική αποζημίωση του 2018 για όλους τους δικαιούχους», υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.
Δείτε επίσης
- Ελαιόλαδο: Πλημμυρίζουν οι αγορές με τυνησιακό – «Alert» για απάτη και νοθεία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 608 εκατ. ευρώ σε 458.445 παραγωγούς για οικολογικά σχήματα, βαμβάκι και βασική
- Απογοήτευση μετά τα χαμόγελα για το ελαιόλαδο - “Μπλόκο” των Ισπανών για τις στερόλες
- Αναγνώριση-σταθμός: Το ελαιόλαδο Κρήτης αποκτά Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
- Πότε πληρώνονται υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, Οικολογικά Σχήματα και μεταβιβάσεις
Σχετικά άρθρα
- Πότε πληρώνονται υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, Οικολογικά Σχήματα και μεταβιβάσεις
- Kόντρα Αυγενάκη-ΠΑΣΟΚ με...φόντο τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο Οργανισμό και γιατί
- Βασική Ενίσχυση: Πότε αναμένεται η εξόφληση του 30%
- Ανησυχία και υπόμνημα των παραγωγών Κρήτης για τις δραματικές μειώσεις στις επιδοτήσεις