Βάσεις 2023: Πώς θα κινηθούν σε 80 δημοφιλή τμήματα

  04 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Βάσεις 2023: Πώς θα κινηθούν σε 80 δημοφιλή τμήματα

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών και την ανάδειξη των αριστούχων, σειρά πήραν τα μηχανογραφικά. Ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός – σύμβουλος σταδιοδρομίας, που παρουσίασε στο iefimerida.gr τον «χάρτη» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, μίλησε στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η μεγαλύτερη αποτυχία στις βαθμολογίες των φετινών Πανελληνίων, καταγράφεται στα Μαθηματικά, την Ιστορία, την Οικονομία, τη Χημεία και τη Φυσική.

Η εκτίμηση Στρατηγάκη για τις επιδόσεις και τις Βάσεις
Στην Ιστορία έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Βλέπετε εκτός του μέσου όρου που είναι 10,9 αισθητά χαμηλότερες από πέρυσι, έχουμε το 76% των παιδιών να έχουν γράψει κάτω από τη βάση. Και αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Στα Λατινικά οι επιδόσεις ήταν πολύ καλύτερες. Μεγάλη διαφορά υπάρχει στους μέσους όρους και αυτό τελικά δίνει ένα γενικό μέσο όρο του παιδιού από 11,35 που ήταν πέρυσι στο 11,73 που είναι φέτος. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε οι βάσεις να κινηθούν ανοδικά σε όλο το πρώτο πεδίο» σημείωσε αρχικά.

Φέτος, τα περισσότερα άριστα γραπτά, εντοπίζονται στα Λατινικά, την Πληροφορική και τη Βιολογία.

Ο κ. Στρατηγάκης μίλησε και για αύξηση των αριστούχων, αλλά και μείωση του μέσου όρου, σημειώνοντας ότι «κάποια παιδιά δεν τα κατάφεραν στις σπουδές Υγείας. Είναι εντυπωσιακό ότι στη Φυσική για πρώτη φορά έχουμε μέσο όρο κάτω από τη βάση 9,97, σε σχέση με το 10,30 που είχαμε πέρυσι. Επίσης για πρώτη φορά οι επιδόσεις στη Φυσική και στη Χημεία, είναι χειρότερες από τις επιδόσεις των παιδιών του δεύτερου πεδίου. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα που έχει να κάνει με το ότι κάποιοι υποψήφιοι που έχασαν έδαφος στη διάρκεια της πανδημίας, λ.χ. στα Μαθηματικά, προτίμησαν να πάνε στο τρίτο πεδίο για να γλιτώσουν από τα Μαθηματικά που είναι το δύσκολο μάθημα. Ως εκ τούτου, έπεσαν οι μέσοι όροι αυτού του πεδίου και ο μέσος όρος είναι 11,6 – 13 ενώ πέρυσι ήταν 12 – 13. Αυτό σημαίνει ότι πέραν των ιατρικών -που μπορεί να έχουν σταθερότητα- υπάρχει μια μικρή αύξηση της τάξεως των 50 μορίων (…)».

Περισσότερα εδώ

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  04 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα