Back to School: 33 εύκολες συνταγές για το πρώτο κουδούνι
Ποια μαμά δεν σπαζοκεφαλιάζει καθημερινά για το κολατσιό που θα δώσει στο παιδί της στο σχολείο; Να είναι νόστιμο, να είναι υγιεινό, να το χορτάσει και να μην το φέρει πίσω γεμάτο; Ή έστω μισογεμάτο; Και ποιο παιδί του κόσμου δεν λαχταρά ν’ ανοίξει το ταπεράκι με την έκπληξη της μαμάς -πόσο μάλλον της ελληνίδας μάνας- και να δει τι τού ‘φτιαξε πάλι με τα χεράκια της; Α, και όλα κι όλα, της το ΄χει πει ξεκάθαρα ουκ ολίγες φορές. «Όχι κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια». Τη θέλει την εκπληξούλα του καθημερινά, γι’ αυτό αδημονεί να ανοίξει το πολυπόθητο μπολάκι. Μαζέψαμε νόστιμες προτάσεις, λοιπόν, με σνακ για τα πρωινά διαλείμματα, αλλά και για τις ώρες που και εμείς οι ίδιοι στη δουλειά χρειαζόμαστε λίγη ενέργεια για να συνεχίσουμε δυναμικά. Μπάρες, κεκάκια, κουλούρια και ψωμάκια, χορταστικά σάντουιτς με τυρί και αλλαντικά και φαγητά ιδανικά για να μπουν σε μπολ, προσεκτικά επιμελημένα από τους σεφ του «Γαστρονόμου», ώστε να τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου, να αντέχουν στις μεταφορές, να μην έχουν έντονες μυρωδιές και να ακολουθούν τους κανόνες του τρώγειν εκτός σπιτιού.
Τι να προσέχουμε όταν παίρνουμε μπολάκι στο σχολείο ή στο γραφείο
1. Αποφεύγουμε υλικά με έντονη μυρωδιά, όσο νόστιμα κι αν είναι, όπως σκόρδο, λάχανο, ωμό κρεμμύδι, έντονα μπαχαρικά, «βαριά» τυριά κ.ά. Για τον λόγο αυτόν οι σεφ του «Γαστρονόμου» έχουν ελαχιστοποιήσει, ακόμα και εξαλείψει τα παραπάνω από τις συνταγές τους και με μαγειρικές τεχνικές έχουν διατηρήσει όλη τη νοστιμιά.
2. Σούπες και φαγητά με πολλές σάλτσες καλό είναι να τα αποφεύγουμε, γιατί είναι δύσκολα στη μεταφορά και συνήθως τρώγονται ζεστά. Αν παρ’ όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να τα ζεστάνουμε εκτός σπιτιού, καλό είναι να τα βάλουμε σε αεροστεγές μπολ που κλείνει ερμητικά και να φροντίσουμε και για δεύτερη κάλυψη, όπως σακούλα.
3. Αξιοποιούμε το φαγητό της προηγούμενης ημέρας, όπως ψητό κοτόπουλο, ψητά λαχανικά, βρασμένα ρεβύθια, ρύζι κ.ά., και τα βάζουμε σε σάντουιτς και σε πλούσιες σαλάτες.
4. Φροντίζουμε να κάνουμε ισορροπημένους συνδυασμούς τις ημέρες που γνωρίζουμε ότι θα λείψουμε περισσότερες ώρες από το σπίτι και να έχουμε μαζί μας, π.χ., ένα φρούτο, μια μπάρα, ένα σαλατογεύμα και όχι 4 γλυκά σνακ μαζεμένα ή 3 σάντουιτς μαζί.
5. Τελευταία συμβουλή, αλλά όχι λιγότερο σημαντική: επιλέγουμε σκεύη και δοχεία φαγητού φιλικά προς το περιβάλλον και αποφεύγουμε καλαμάκια και πλαστικά μιας χρήσης. Πλέον στο εμπόριο βρίσκουμε πολλές επιλογές.
Δείτε εδώ 33 συνταγές για το σχολείο (και το γραφείο)
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο