Αυτοψία στις κατεστραμμένες καλλιέργειες

cretalive.gr  05 March, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αυτοψία στις κατεστραμμένες καλλιέργειες

Στην Κρήτη βρίσκεται, από το πρωί, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, μια επίσκεψη που ξεκίνησε με σύσκεψη στα Χανιά για τις καταστροφές από τη θεομηνία.
Στο επίκεντρο οι καταστροφές στην Αγροτική παραγωγή-οικονομία,το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Παρόντες στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, θεσμικοί εκπρόσωποι, βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι του ΟΑΚ, αγροτικών φορέων, υπηρεσιακών παραγόντων κ.α. 

Στην έναρξη της σύσκεψης, καλωσορίζοντας τον Υπουργό, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκαν στις πρωτοφανείς καταστροφές στις υποδομές, την αγροτική οικονομία από την θεομηνία, ζητώντας την στήριξη του Υπουργείου. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης, είπε, ότι οι καταστροφές σε Χανιά Ρέθυμνο υπολογίζονται άνω των 200 εκατ. και αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με τα Υπουργεία, Βουλευτές, Δημάρχους, φορείς, μελετητές, υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης ,με το δεδομένο ότι οι πληγέντες Δήμοι-περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός θα περιοδεύσει στην ενδοχώρα του νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Πλατανιά και θα επισκεφθεί τα Παλαιά Ρούματα.

 

cretalive.gr  05 March, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα