Αυτοί είναι οι 8 εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Περιφερειών

https://www.cretalive.gr/  18 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτοί είναι οι 8 εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Περιφερειών

Έξι από την παράταξη Αρναουτάκη, ένας από την παράταξη Δανέλλη, ένας από τη Λαϊκή Συσπείρωση

6 από τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, 1 από την παράταξη Δανέλλη και 1 από τη Λαϊκή Συσπείρωση αποτελούν την "8άδα" των εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

 

Σε κάθε περιφέρεια αναλογεί ένας εκπρόσωπος για κάθε 75.000 κατοίκους. Έτσι, σύμφωνα με την απογραφή του 2021, η Κρήτη είχε 624.408 κατοίκους συνεπώς ανάλογα διαμορφώνεται ο αριθμός των εκπροσώπων, όπου για την Περιφέρεια Κρήτης αντιστοιχούν οκτώ.


Οι εκπρόσωποι, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, είναι:
 

Συνδυασμός Σταύρου Αρναουτάκη:

Μανώλης Καμπουράκης

Κώστας Φασουλάκης

Σοφία Μαλανδράκη

Μιχάλης Σαρρής

Γιάννης Μανούσακας 

Χρύσα Χαριτάκη

 

Αναπληρωματικά μέλη:

Γιώργος Καρτσάκης 

Ελένη Βλάσση 

 

Συνδυασμός Σπύρου Δανέλλη:

Σπύρος Δανέλλης

Βασίλειος Σμπώκος, αναπληρωματικό μέλος


Συνδυασμός Αλέξανδρου Μαρινάκη:

Αλέξανδρος Μαρινάκης 

Νικόλαος Μανουσάκης, αναπληρωματικό μέλος

 

Οι υποψήφιοι ήταν:

Από τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη:

 

- Βλάσση Ελένη

- Καμπουράκης Εμμανουήλ

- Μαλανδράκη - Κρασουδάκη Σοφία

- Μανούσακας Ιωάννης (Βλαντάς)

- Σαρρής Μιχαήλ

- Φασουλάκης Κωνσταντίνος

- Χαριτάκη Μακράκη Χρυσάνθη (Χρύσα)

 

Από τον συνδυασμό του Σπύρου Δανέλλη:

 

- Δανέλλης Σπυρίδων 

- Σμπώκος Βασίλειος

 

Από τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρινάκη:

 

- Βρύσαλης Δημήτριος

- Μανουσάκης Νικόλαος

- Μαρινάκης Αλέξανδρος

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

"Οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκλέχθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Συνολικά εκλέχθηκαν οκτώ εκπρόσωποι με τους έξι να προέρχονται από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας και από ένας εκπρόσωπος από τους δύο συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Από το συνδυασμό της πλειοψηφίας εκλέχθηκαν κατά σειρά οι περιφερειακοί σύμβουλοι: Εμμανουήλ Καμπουράκης, Κώστας Φασουλάκης, Μαλανδράκη - Κρασουδάκη Σοφία, Σαρρής Μιχάλης, Μανουσάκας Ιωάννης (Βλαντάς) και Χαριτάκη Μακράκη Χρύσα. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Γεώργιος Καρτσάκης και Ελένη Βλάσση.

Από την μείζονα μειοψηφία εκλέχθηκε ο επικεφαλής Σπύρος Δανέλλης με αναπληρωματικό τον Βασίλη Σμπώκο και από την Ελάσσονα μειοψηφία εκλέχθηκε ο επικεφαλής Αλέξανδρος Μαρινάκης με αναπληρωματικό το Νίκο Μανουσάκη.

 

Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ορίστηκαν τα 14 μέλη της Επιτροπής που μαζί με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη ως Πρόεδρο συγκροτούν τη νέα Επιτροπή για το πρώτο μισό της θητείας των περιφερειακών αρχών και έως 31 Δεκεμβρίου 2026.

Από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας ορίστηκαν οι: Αθανάσιος Περυσινάκης, Θεοδώρα Κουτεντάκη, Γεώργιος Αλεξάκης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, Στέλιος Βοργιάς, Εμμανουήλ Φραγκάκης, Χρύσα Χαριτάκη - Μακράκη, Γιάννης Μανούσακας (Βλαντάς), Λεωνίδας Τερζής, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, Ευάγγελος Τσουδερός.

Από την μείζονα μειοψηφία ορίστηκαν οι: Μαρία Βάρδα και Μιχάλης Χαιρετάκης και από την Ελάσσονα μειοψηφία ο Δημήτρης Βρύσαλης.

Ως αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι: Νικόλαος Σκουλάς, Σταύρος Τζεδάκης, Γεώργιος Καρτσάκης, Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης, Στρατής Φλεμετάκης, Κυριάκος Κώτσογλου, Σοφία Μαλανδράκη - Κρασουδάκη, Γιάννης Ανδρουλάκης, Ελένη Βλάσση, Μιχάλης Σαρρής, Ευαγγελία Δερμιτζάκη Ουρανού, Σπύρος Δανέλλης και Αλέξανδρος Μαρινάκης."

 

https://www.cretalive.gr/  18 January, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ