Αυτή την Κυριακή φτιάχνουμε στιφάδο σε 16 ξεχωριστές εκδοχές
_1_856_569_76.jpg)
Το στιφάδο είναι ένα από τα αγαπημένα μας Κυριακάτικα φαγητά, που μας αρέσει να μοιραζόμαστε με όλη την οικογένεια παρούσα. Φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και τα μικροσκοπικά κρεμμυδάκια, που δίνουν αυτή την ξεχωριστή γλύκα στο φαγητό, τα κοκκάρια. Υπάρχουν, όμως, και συνταγές με αγριογούρουνο, με λαγό ή κουνέλι, αλλά και με κόκορα, κοτόπουλο ή ψάρι, ακόμα και με θαλασσινά.
Η λέξη στιφάδο προέρχεται από την ιταλική stufato, που αναφέρεται στο παραδοσιακό αργό μαγείρεμα πάνω στη stufa, στη στόφα, δηλαδή στην ξυλόσομπα. Γι’ αυτό και η εκτέλεση της συνταγής προϋποθέτει σιγανή φωτιά και αργό μαγείρεμα, για να μαλακώσει το κρέας και να λιώνει στο κόψιμο με το πιρούνι.
Αν η ιδέα του να καθαρίσετε πολλά μικρά κρεμμυδάκια σας αποθαρρύνει, τότε να έχετε υπόψη ότι στο εμπόριο υπάρχουν και καθαρισμένα και κατεψυγμένα, έτοιμα προς χρήση, που μας λύνουν τα χέρια, αφού δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.
Δείτε επίσης
- IEΛΚΑ: Πιο φθηνό το καλάθι του σουπερμάρκετ στην Ελλάδα συγκριτικά με εφτά ευρωπαϊκές χώρες
- Αγρότες: «Ο ελέφαντας παραμένει στο δωμάτιο» – ΚΑΠ χωρίς κονδύλια δε γίνεται
- Τέμπη: Τα 649.000 αρχεία και η απόρριψη στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου
- Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά
- Kαιρός: Τα πρωτα στοιχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας