Αυριο οι αποφάσεις ενόψει Πάσχα-Κρίσιμη συνεδρίαση των επιδημιολόγων

  20 April, 2021 ΑΡΘΡΑ
Αυριο οι αποφάσεις ενόψει Πάσχα-Κρίσιμη συνεδρίαση των επιδημιολόγων

Εκτάκτως συνεδριάζουν σήμερα οι επιδημιολόγοι προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, αντί για αύριο, που συνήθως συνεδριάζουν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής, προκειμένου να κάνει και τις εισηγήσεις για το τι θα ισχύσει το Πάσχα. Έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στο 5,23%, δηλαδή μια μονάδα πιο κάτω από το 6,3% που ήταν στο τέλος Μαρτίου. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν παρατηρείται αντίστοιχη πτωτική τάση στον αριθμό των εισαγωγών, και άρα των νοσηλειών. Σήμερα, περισσότεροι από 5.500 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 847 είναι διασωληνωμένοι. Το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές στην Αττική ήταν 185, ενώ από τους 440 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου οι 40 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Η πίεση που υπάρχει στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, ήταν όμως αναμενόμενο να συνεχιστεί. Υπήρχε όμως μια προσδοκία για μείωση των νοσηλειών. Ο αριθμός είναι σταθεροποιημένος, αλλά δεν καταγράφεται πτωτική τάση.

 

  20 April, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα