Αυξάνονται τα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μέσα σε μία εβδομάδα άλλα τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου ή επιπλοκές της νόσου, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών συνολικά σε 13, από την αρχή της σεζόν.
Από την αρχή της περιόδου 2019 έως τις 29/08, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 131 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 82 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και σαράντα εννέα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=82 έτη).
Συνολικά, τα παιδιά που έχουν παρουσιάσει επιπλοκές από τη νόσο είναι λιγότερα από 5, ωστόσο το μικρότερο που έχει εμφανίσει συμπτώματα προσβολής στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) είναι 8 χρόνων.
Από τα συνολικά 131 κρούσματα, 16 ασθενείς παραμένουν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μόλις 5 δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι 97 έχουν πάρει εξιτήριο.
Την περίοδο 2019, έως τις 29/08/2019, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, "Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, κατά την περίοδο 2019, έως τις 22/08/2019, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και σε: Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία και Τουρκία.
Δείτε επίσης
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σε 24ωρη παναττική απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία την Τρίτη
- Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕφΣυν: Τι λέει για νέο κόμμα, παίρνει αποστάσεις από την Αριστερά
- Εφάπαξ: Γιατί δίνονται ψαλιδισμένα και με καθυστέρηση
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μεσαράς σήμερα Σάββατο 11 Οκτωβρίου
- Νικητής έναντι της Ντουμπάι στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός
Σχετικά άρθρα
- Πρώτο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη
- Ιός Δυτικού Νείλου: Μέσα Αυγούστου η κορύφωση – Συμπτώματα και τρόποι προστασίας
- ΙΣΑ: Μέτρα προφύλαξης κατά του ιού του Δυτικού Νείλου
- Συναγερμός-Σαρώνει ο ιός του Δυτικού Νειλου
- Καμπανάκι απο τον Guardian στους τουρίστες για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα