Αυξάνονται οι θάνατοι λόγω υψηλών θερμοκρασιών

  06 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αυξάνονται οι θάνατοι λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες, αναμένεται να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους από όλες τις μολυσματικές ασθένειες μαζί, σύμφωνα με έρευνα. Τα φτωχότερα και πιο θερμά μέρη του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, με τους κατοίκους τους, να καλούνται να αγωνιστούν για την επιβίωση τους. Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να […]

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες, αναμένεται να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους από όλες τις μολυσματικές ασθένειες μαζί, σύμφωνα με έρευνα.

Τα φτωχότερα και πιο θερμά μέρη του κόσμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, με τους κατοίκους τους, να καλούνται να αγωνιστούν για την επιβίωση τους.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να χάσουν τη ζωή τους, με τον ρυθμό που τρέχει η κλιματική αλλαγή, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, μέχρι το τέλος του αιώνα. Η θερμοπληξία αλλά και η καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια ενός θερμού κύματος είναι οι κυριότερες αιτίες που αυξάνουν τη λίστα των θυμάτων.

Σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σχεδόν στον τρέχοντα αριθμό θανάτων από όλες τις μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της φυματίωσης, του HIV, της ελονοσίας, του δάγκειου αλλά και του κίτρινου πυρετού.

Τα τελευταία χρόνια, κύματα καύσωνα πλήττουν αρκετές περιοχές του πλανήτη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αυστραλία, Ινδία και Αρκτική.

Οι φτωχότερες κοινωνίες, ωστόσο, που καταλαμβάνουν τις πιο καυτές περιοχές του κόσμου, αναμένεται να υποφέρουν περισσότερο. Η έλλειψη νερού, υποδομών, κλιματισμού και άλλων μέτρων προφύλαξης τις καθιστούν ευάλωτες ενώ το κόστος προσαρμογής σ´ αυτές τις καιρικές συνθήκες θα αποβεί ζημιογόνο ακόμη και για τις πλουσιότερες χώρες.

 

  06 August, 2020 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα