Αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

5' προετοιμασία
8' παρασκευή
Σύνολο: 13'
Υλικά
Τεμάχια: 8
8 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
8 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο απαλό
8 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα
2 μεγάλα αυγά
70 ml φρέσκο γάλα
1/3 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα πρώτα, πιέζουμε τις φέτες του ψωμιού με τον πλάστη μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές.
Αλείφουμε την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και 1 κουταλιά μαρμελάδα.
Τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκια και τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Βάζουμε 1-2 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κυλάμε τα ρολάκια γρήγορα στο μείγμα αυγών, χωρίς να τα αφήσουμε να ποτίσουν πολύ, και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα αμέσως.
Δείτε επίσης
- Εκλογές Γερμανία: Τι οδήγησε στο τρομακτικό 20% του AfD - Τα σενάρια συγκυβέρνησης και τα εμπόδια
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι αλλαγές έρχονται σε τουρισμό και εστίαση από την 1η Μαρτίου
- Τυρινή εβδομάδα: Τι τρώμε, τα έθιμα και οι παραδόσεις
- Super League: Νικητής και πρώτος ο Ολυμπιακός-Πέρασε απο την Τρίπολη η ΑΕΚ (HL)
- Τέμπη: Ξεσηκωμός και κραυγή για Δικαιοσύνη, 2 χρόνια μετά - Οι συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου