Αυγενάκης από τις Μοίρες
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον!
«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκφράζει με συνέπεια τον μεσαίο χώρο»
Την ανοιχτή προεκλογική ομιλία του παραχώρησε εχθές το απόγευμα, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στο Πολύκεντρο Μοιρών του Δήμου Φαιστού.
Βασικά σημεία ομιλίας:
«Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, η Ελλάδα ετοιμαζόταν να μπει στο 2015 με αισιοδοξία. Με επιστροφή στην ανάπτυξη, με τις τράπεζές μας ανοιχτές και ισχυρά κεφαλαιοποιημένες, με ένα διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, πρωτόγνωρο για τη χώρα μας.
Κάναμε ένα ακόμη ολέθριο λάθος. Επιτρέψαμε σε αυτόν που τάζει παροχές που δεν τις είχε υπολογίσει, από λεφτά που δεν υπήρχαν και που δεν μπορούσαν να τα βρουν, και τώρα τα ζητάνε από τον πολίτη στο πολλαπλάσιο!
Τον περασμένο Γενάρη, ο κ. Τσίπρας μοίραζε τα πάντα στους πάντες. Πήγαινε παντού και μοίραζε υποσχέσεις. Ισχυριζόταν ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση». Μας έλεγε ότι «δεν εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση». Μας έλεγε ότι «θα ξεκινήσω από την επομένη των εκλογών». Την ίδια στιγμή, υποσχόταν την ίδρυση Τράπεζας ειδικού σκοπού, για την αγροτική παραγωγή. Επαναλάμβανε, ταυτόχρονα, την υπόσχεσή του για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του αφορολόγητου και την επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Εφτά μήνες μετά, τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας.
- Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε.
- Το αφορολόγητο δεν αυξήθηκε.
- Η 13η σύνταξη δε δόθηκε.
- Και η Τράπεζα ειδικού σκοπού δε δημιουργήθηκε.
Κι όχι μόνο αυτό. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και μείωση συντάξεων 2% στην κύρια και 6% στην επικουρική. Καμία από τις υποσχέσεις του δεν τήρησε.
Σε κανένα, μα κανένα, τομέα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση που παραιτήθηκε μόνη της και έφυγε, δεν έχει κάτι θετικό να πει. Το μόνο που λέει τώρα ο κ. Τσίπρας είναι ότι διαπραγματευόταν 17 ώρες. Ήταν ότι διαπραγματευόταν έξι μήνες. Λες και όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα φέρνεις.
Η πολιτική μας πρέπει να προχωρήσει πέρα από τα διχαστικά διλήμματα που επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Πέρα από το διχασμό περί νέου και παλαιού.
Η πολιτική μας πρέπει να προχωρήσει πέρα από τα διχαστικά διλήμματα που επιβάλλει ο κ. Τσίπρας. Πέρα από το διχασμό περί νέου και παλαιού.
Και εδώ θέλω να πω το εξής. Με τον κ. Τσίπρα είμαστε στην ίδια ηλικία και όμως παρουσιάζεται εκείνος ως το νέο και κατηγορεί εμάς ως το παλιό.
- Είμαστε παλιό επειδή τελειώσαμε αμέσως τις σπουδές μας και δεν είμασταν 20 χρόνια φοιτητές για να βγούμε αμέσως στη μάχη της ζωής;
- Είμαστε παλιό επειδή δουλέψαμε στη ζωή μας και δε μπήκαμε στο Δημόσιο από το παράθυρο;
- Είμαστε παλιό επειδή δεν ενταχθήκαμε στην αριστερά των αργόσχολων για να κάνουμε κομματική καριέρα;
-Ανήκουμε στο παλιό επειδή δε στηρίξαμε την επαναπρόσληψη των 3600 υπαλλήλων στην ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που δε προσέλαβαν ούτε μια νοσηλεύτρια για τα ΚΥ της περιοχής μας ή τα νοσοκομεία μας;
- Και τελικά ποιος είναι το παλιό και ποιος το νέο;
Το παλιό είναι ο Αυγενάκης και όλοι εσείς και
το νέο είναι ο Φλαμπουράρης με την κατασκευαστική που έπαιρνε δουλειές στην Πελοπόννησο,
το νέο είναι ο Χαικάλης που είχε οφσορ στην Κύπρο
το νέο είναι ο 20 χρόνια ανυπότακτος Κορωνάκης
το νέο είναι ο Κατρούγκαλος που έπαιρνε προμήθεια και έκανε επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο
το νέο είναι ο Δρίτσας, ο Βούτσης και ο Φίλης τελικά και η Κα Τασία με την καταστροφική της πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες;
Tο νέο και το παλιό δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Έχει να κάνει με την νοοτροπία. Και ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν τη γερασμένη και ξεπερασμένη νοοτροπία που μας έφερε μέχρι εδώ.
Γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να ξεφύγουμε από αυτά τα διχαστικά διλήμματα. Εάν παραμείνουμε στα στενά και ασφυκτικά πλαίσια μιας τέτοιας σκέψης, η κρίση θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος με επώδυνες κοινωνικές συνέπειες και η έξοδος από την κρίση θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο.
Η έξοδος από την κρίση δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν μπορεί να είναι λόγια μεγάλα και ωραία, δεν μπορεί να είναι ούτε υποσχέσεις, ούτε ένας κατάλογος μέτρων. Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση χρειάζεται υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά και περνά μέσα από το σχεδιασμό πολιτικών δεμένων μεταξύ τους με όραμα, στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Η έξοδος όμως από την κρίση χρειάζεται και κάτι ακόμη. Μια κοινωνία ώριμη, που γνωρίζει τι έφταιξε και δεν είναι διατεθειμένη να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί ένα ακόμη «λεφτά υπάρχουν», δεν είναι διατεθειμένη να πιστέψει λαϊκίστικες απόψεις για εύκολες λύσεις, δεν είναι διατεθειμένη να παγιδευτεί πάλι σε ιδεοληψίες, δόγματα και λόγια.
Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις. Αυτό που απαιτείται είναι επιμονή στην προσπάθεια νοικοκυρέματος και στην απερίσπαστη εφαρμογή αξιόπιστης και χρηστής διοίκησης. Αυτό που απαιτείται είναι πίστη στις δυνατότητές μας και επιλογή των καταλληλότερων για να διαχειριστούν την πραγματικότητα και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με όραμα και προοπτική.
Η πρότασή μας αφορά σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης:
•Εθνική Ομάδα Διακυβέρνησης: μια Κυβέρνηση από ικανούς, άξιους και αποφασισμένους που να διασφαλίζει σταθερότητα και ομαλότητα, να επιδιώκει συνεννοήσεις, συνθέσεις και συνεργασίες και να προωθεί όλες τις αναγκαίες αλλαγές.
•Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης: που να συγκροτείται από στελέχη με ειδική γνώση και εμπειρία, που να εκφράζουν όσο το δυνατόν ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή μας πορεία.
•Ομάδα Εθνικού Σχεδιασμού: που να συγκροτείται από εκπροσώπους φορέων, επιστήμονες και τεχνοκράτες και να καταρτίσει ένα συγκροτημένο σχέδιο που να αφορά όλους του τομείς.
•Ανάπτυξη ενός νέου Σύμφωνου Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης: που να περιλαμβάνει αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους, σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, λύση στη βιωσιμότητα του χρέους, επανεκκίνηση της οικονομίας, προσέλκυση επενδύσεων και στήριξη της επιχειρηματικότητας, άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και προώθηση της κοινωνικής συνοχής, στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
•Αναμόρφωση του κράτους αναγνωρίζοντας έναν επιτελικό κα ρυθμιστικό ρόλο που να είναι αποτελεσματικό και αρωγός στην ανάπτυξη και εισάγοντας τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στις βασικές αρχές και θέσεις της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και στο μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Η εποχή που διανύουμε απαιτεί όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από διχαστικές συμπεριφορές να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Απαιτεί επιμονή και πίστη στις δυνατότητες μας. Απαιτεί την επιλογή μιας κυβέρνησης που με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και όραμα θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην ευημερία. Τα επόμενα χρόνια απαιτούν σύνεση, σοβαρότητα, σκληρή δουλειά, αξιοπιστία, υπευθυνότητα και προοπτική.
Η Νέα Δημοκρατία ως μια κεντροδεξιά δύναμη πλέον, και εμείς στην Κρήτη ως κατά βάση κεντρώοι άνθρωποι, του μέτρου όπως θα έλεγα εγώ, της μεσότητας σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, διότι «μεταξύ δύο άκρων, μεσότης εστίν αρετή», η Νέα Δημοκρατία εκφράζεται μέσα από τον Βαγγέλη το Μειμαράκη.
Μετά την άλωση του κέντρου από το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, χωρίς βεβαίως να έχει καταβολές, ήρθε η ώρα να εκφραστούν πολύ περισσότερες δυνάμεις της κοινωνίας.
Όλες αυτές οι δυνάμεις επιδιώκουν να εκφραστούν μέσα από ένα κόμμα ευρωπαϊκό, δημοκρατικό, ανοικτό σε όλους τους πολίτες. Κόμμα της φιλελεύθερης επιλογής, του μεσαίου χώρου και της κοινωνικής ευθύνης. Κόμμα που κινείται στο κέντρο της πολιτικής, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ως δύναμη του κοινωνικού και πολιτικού κέντρου. Ως δύναμη συνέπειας, αξιοπιστίας, φερεγγυότητας.
Αυτή είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι της.
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές! Αποφασίζουμε για μια κυβέρνηση που με ειλικρίνεια και πνεύμα συνεργασίας, θα επαναφέρει τη σταθερότητα στον τόπο, θα δώσει μέσα από την κοινωνική συναίνεση την αναγκαία εκείνη προοπτική και ελπίδα στους πολίτες.
Εμείς αποφασίζουμε εάν θέλουμε να αυτό-παγιδευτούμε και να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια οριστικής εξόδου από την κρίση υποκύπτοντας ως κοινωνία στον ανέξοδο λαϊκισμό ή προχωρώντας στην πλέον ζωτική δράση που μπορεί να αναπτύξει η κοινωνία: Να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 δεν εκφραζόμαστε με ψήφο διαμαρτυρίας.
Δεν ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε!
Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον!
«Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα Μπροστά».
Δείτε επίσης
- Π.Σ Τυμπακίου: ;Oλα έτοιμα γοια το 2ο “South Santa Run”!
- Στα δικαστήρια διευθύντρια σχολείου από τη Μεσαρά που την “ξήλωσαν” για την αξιολόγηση
- Συντονίζονται οι δήμαρχοι για τον Νότιο Οδικό Άξονα που θα συνδέει νέο αεροδρόμιο – Αγία Γαλήνη
- «Στα γιορτινά» ο Ζαρός με τη διπλή φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων
- Επιτέλους νίκη για τον ΑΟΤ-Tα αποτελέσματα (hl)
Σχετικά άρθρα
- Στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαρας ο Λευτέρης Αυγενάκης
- Αυγενάκης: Επίσκεψη στη Μεσαρα-Ο πρωτογενής τομέας στο επίκεντρο
- Eπιχορήγηση των Δήμων Αρχανών - Αστερουσίων, Χερσονήσου και Γόρτυνας από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Έθεσαν επι τάπητος τα ζητηματα που απασχολούν τους αγροτες της Κρήτης
- Σημαντικές ελλείψεις και κενά στα σχολεία της Μεσαράς