Άστατος σήμερα ο καιρός

  11 December, 2021 ΑΡΘΡΑ
Άστατος σήμερα ο καιρός

Ο καιρός με μια ματιά

Τα ισχυρά φαινόμενα υποχωρούν από το πρωί της Κυριακής
Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές αλλά με βαθμιαία πτώση
Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ

Μια σύντομη ματιά στη δεκαήμερη προοπτική του καιρού σε Ελλάδα και Κύπρο με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τους ενισχυμένους βοριάδες

Σήμερα Σάββατο αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά στα πελάγη έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα έχει μέγιστη τιμή τους 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσεις πτώση σε όλη τη χώρα και τοπικά θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

[Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα]

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-12-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, . Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και τοπικά θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

[Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα]

 

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 14-12-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

[Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και 9 μποφόρ - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα]

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-12-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο αλλά τοπικά παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

 

  11 December, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα