Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς

  15 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Άστατος ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σήμερα (15/3) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, διευκολύνοντας την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, ωστόσο, προς το απόγευμα θα ενταθούν οι συννεφιές που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στο νότιο αιγαίο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι πολύ καλός έως αργά το απόγευμα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μπόρες στα ορεινά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς.

Ασταθής ο καιρός από το Σάββατο 

Ήπιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μετά το απόγευμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν μπόρες στην ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες σε ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή της Αποκριάς ο καιρός θα είναι ασταθής. Από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το εσωτερικό της Κρήτης, το βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βοριάδες στο νότιο Αιγαίο και θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

 

  15 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα