Άστατος και σήμερα ο καιρός

  25 February, 2022 ΑΡΘΡΑ
Άστατος και σήμερα ο καιρός

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου σε ολόκληρη την χώρα, από αργά το μεσημέρι και στην Κρήτη, ωστόσο όπως φαίνεται, σύμφωνα με τις προγνώσεις ο καιρός χαλάει ξανά την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου, η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς ο καιρός την Κυριακή θα αλλάξει ξανά πρόσωπο, με τον χειμώνα να επιστρέφει. Συγκεκριμένα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ, όπως αναφέρει, τα τελευταία δεδομένα κάνουν λόγο για ιδιαίτερα σφοδρές χιονοπτώσεις.

 

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος με μία αναφορά στη σελίδα του στο Facebook ανέφερε πως δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να υπάρξουν χιόνια και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή ο χειμώνας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα! Η πιθανότητα μάλιστα τα χιόνια να “κατέβουν” αρκετά…χαμηλά και στην Θεσσαλονίκη με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά μεγάλη! Παρακολουθούμε την εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα και μέσα από το δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και 22:45».

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου αρχικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα θα σημειωθεί μικρή εξασθένηση και θα πνέουν 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο αναμένεται άστατος καιρός με έντονες νεφώσεις μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις αναμένονται αρχικά και στο Αρκαλοχώρι, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός αναμένεται αρχικά ο καιρός στην Άνω Βιάννο. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις αναμένεται κυρίως τις πρωινές ώρες την Παρασκευή στα Χανιά, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 Μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο αργά το μεσημέρι, θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αρχικά αναμένονται έντονες νεφώσεις. Από το μεσημέρι ο ουρανός αναμένεται να καθαρίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου αναμένεται χιονόπτωση μέχρι το μεσημέρι. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου αναμένονται νεφώσεις αρχικά κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο αναμένονται έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Άστατος αναμένεται ο καιρός και στην Σητεία, με έντονες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στη νότια Εύβοια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια 4 με 6 μποφόρ και στα νότια 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

  25 February, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα