Άστατος αύριο ο καιρός στην Κρήτη-Προειδοποίηση απο το Λιμεναρχείο

Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για αύριο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ /ΕΜΚ 25-5-2024 /13:00 για αύριο Κυριακή θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:
Καιρός: Άστατος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
Δείτε επίσης
- Με ωμή ντομάτα: 32 συνταγές χωρίς μαγείρεμα για τις μεγάλες ζέστες
- Κυβέρνηση: Αποφασίζει ο Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ και νέους υπουργούς
- Δημογραφικό: Πότε θα γεννηθεί ο τελευταίος Ελληνας – Οι δραματικές προβλέψεις
- Παραιτήθηκαν ο Μάκης Βορίδης και τρεις υφυπουργοί για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΓΕΛ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ: Μια ακόμα γενιά που άφησε το αποτύπωμά της- Οι απόφοιτοι που ξεχώρισαν φέτος
Σχετικά άρθρα
- Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας σήμερα-Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
- Καιρός: Από αύριο ο τριήμερος καύσωνας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα-Επιστρέφουν οι βοριάδες
- Καιρός- Κρήτη: ζέστη και μελτέμια από το Σαββατοκύριακο
- Καιρός: Ζεστό το επόμενο διήμερο – Ανατροπή από Παρασκευή- Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη