Αρνείται την συζήτηση η ΠΝΟ, σε επαγρύπνηση καλεί τους αγρότες ο ΑΣ Τυμπακίου

mesaralive.gr  14 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αρνείται την συζήτηση η ΠΝΟ, σε επαγρύπνηση καλεί τους αγρότες ο ΑΣ Τυμπακίου

Φωτο: mesaralive.gr

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι αγρότες της Κρήτης εν΄ όψη της απεργίας την ΠΝΟ την ερχόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου και με δεδομένη την άρνησή της να προσέλθει σε συζήτηση με τους αγρότες και τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης μεταξύ αυτών και ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου, ζήτησαν από τον κ. Κουρουμπλή (κάνοντας πράξη την υπόσχεση που τους είχε δώσει) να συγκαλέσει κοινή σύσκεψη του ιδίου με τους αγρότες και την ΠΝΟ. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό, κάλεσε την ΠΝΟ, η οποία ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στη συζήτηση αυτή. Το γεγονός μάλιστα ότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΠΝΟ ετοιμάζεται να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τη στάση της για να διεκδικήσει τα αιτήματά της, κάνει τους αγρότες της Κρήτης να επαγρυπνούν. Σε περίπτωση κλιμάκωσης της κινητοποίησης της ΠΝΟ τα αγροτικά προϊόντα θα μείνουν στα απούλητα ενώ το πλήγμα από το χάσιμο των αγορών θα είναι τεράστιο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να καταστρέφουν καλλιέργειες και τις τιμές των αγροτικών προιόντων να μην καλύπτουν πολλές φορές το κόστος παραγωγής. Το ενδεχόμενο να εγκλωβιστούν τα αγροτικά προιοντα στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ και να μείνουν στα αζήτητα, αλλά και να χαθούν αγορές, φαντάζει ως ο χειρότερος εφιάλτης τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Σε επαγρύπνηση καλεί ο ΑΣ Τυμπακίου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου Δήμου Φαιστού για τις τελευταίες εξελίξεις με την άρνηση της ΠΝΟ να συμμετέχει στην συζήτηση αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Εν΄ όψη της επικείμενης απεργίας της ΠΝΟ ζητήθηκε από τον κ. Κουρουμπλή (κάνοντας πράξη την υπόσχεση που μας είχε δώσει) με αίτημα Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, η συνάντηση όλων ( Υπουργού, Αγροτικών Συλλόγων και εκπροσώπων της ΠΝΟ). 
Το αίτημα μας εκπληρώθηκε από τον υπουργό, αλλά από πλευράς ΠΝΟ υπήρξε ΑΡΝΗΣΗ για συζήτηση .
Βάση λοιπόν όλων των παραπάνω και σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς, προσπαθούμε να βρούμε κάποια λύση...
Ζητάμε από όλο τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας. Θα ενημερώσουμε για νεότερα.
Ευχαριστούμε».

Το mesaralive.gr μίλησε με τον Πρόεδρο του ΑΣ Τυμπακίου κ. Μανώλη Ορφανουδάκη ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο αγροτικός κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να είναι έτοιμος να αντιδράσει. «Ετοιμαζόμαστε να συγκαλέσουμε ανοικτή σύσκεψη στο Τυμπάκι, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος. Έχουμε κάποιες προτάσεις που θα τεθούν στο τραπέζι, ο κόσμος ωστόσο είναι αυτός που θα αποφασίσει ποια θα  επιλεγεί ως λύση. Είναι επιτακτική ανάγκη οι αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν για να υπάρξει και το επιθυμητό αποτέλεσμα» μας είπε ο κ. Ορφανουδάκης.

 

mesaralive.gr  14 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα