Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι

Μπορεί το μαγείρεμα του να σας πάρει χρόνο, ωστόσο αυτό το αρνάκι με την πληθωρική σάλτσα γιαουρτιού θα σας αποζημιώσει με τη νοστιμιά του.
Υλικά
2 κιλά αρνί μπούτι, σε μερίδες
2 κρεμμύδια μέτρια, χοντροτριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
1 φλιτζάνι άνηθο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο γάλακτος
800γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ολόπαχο)
8 αβγά
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το βάζετε σε βαθύ σκεύος. Σκορπίζετε από πάνω τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, το νερό και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύοντάς τον να αναμιχθεί με το ζωμό του ταψιού. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα το κρέας.
Χτυπάτε τότε τα αβγά με το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε το κρέας με το μίγμα. Το βάζετε πάλι να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα γιαουρτιού.
Παίρνετε μια μερίδα αρνιού μαζί με τη σάλτσα του και τα καρότα και σερβίρετε στα πιάτα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητές πατάτες.
Δείτε επίσης
- Δίκτυο Συλλόγων Μεσααάς: 15η Διοργάνωση Γευσιγνωσίας στις Σταβιές
- Αντίστροφη μέτρηση για τον 9ο Αγώνα “Festos Run”
- Nέα δράση αιμοδοσίας στο Τυμπάκι
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μεσαράς σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου