Απολογισμός και στόχοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου.

mesaralive.gr  01 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Απολογισμός και στόχοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Πλούσιος ήταν ο απολογισμός και οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυμπακίου την διετία που πέρασε.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, προχώρησε την Κυριακή 29 Μαρτίου στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης πουπραγματοποιήθηκε στο Τυμπάκι, στην παρουσίαση του έργου του από την Άνοιξη του 2013 μέχρι και σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου 51 εκδηλώσεις!

Επίσης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες κινήσεις του Συλλόγου καθώς επίσης και οι αυξήσεις σε Πάγιο Εξοπλισμό του, αλλά και οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επόμενη διετία.

Συγκεκριμένα: 

1) Η ολοκλήρωση της Έκθεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που αφορά την λίμνη Καταλυκής και του Περιβάλλοντα χώρου!

Η κίνηση αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή συνεργασία και λειτουργία με το Ετήσιο Τουρνουά Beach Soccer, που πέρυσι, έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί κοντά στην λίμνη Καταλυκής!

Μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του Τουρισμού στην περιοχή εκείνη (Παραλία Καταλυκής) μιας και ο χώρος θα μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο το οποίο θα προσφέρει ψυχαγωγία, χαλάρωση αλλά και δυνατότητα αθλητισμού σε οποιοδήποτε άθλημα σχετίζεται με αμμώδης περιβάλλον (έχοντας ενταχθεί και ολοκληρωθεί το έργο για τις εγκαταστάσεις του Beach Soccer).

2) Η αναδιαμόρφωση του Εργοστασιακού Συγκροτήματος "Εργοστάσιο Μαμάλου" στο οποίο βρίσκονται και τα Γραφεία του Συλλόγου. Η αναδιαμόρφωση αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός μοναδικού μουσειακού εκθέματος όμοιο του οποίου δεν υπάρχει στην Μεσσαρά, αν όχι και σε όλο τον Νομό Ηρακλείου. Την μελέτη αυτή έχουμε ξεκινήσει από κοινού με την Πολιτεία Τυμπακίου.

3) Η πιο πρόσφατη κίνηση μας: Προσπάθεια καταγραφής μαρτυριών σχετικά με τα “μαρτύρια” των κατοίκων του Τυμπακίου κατά την Γερμανική Κατοχή.

Την έρευνα είχε την πρωτοβουλία να αναλάβει ο Γερμανός Ιστορικός Stephan Mc Neal!

Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα, αφενός τη δημιουργία ιστορικού και πολιτισμικού αρχείου της περιοχής μας και αφετέρου, επίσημη ανακήρυξη του Τυμπακίου στα μαρτυρικά χωριά της Κατοχικής Περιόδου.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με τον  οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου κατά την περίοδο "Απρίλιος 2013-Απρίλιος 2015". Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν έχουν ελεγχθεί τόσο άπω την Ελεγκτική Επιτροπή του Συλλόγου όσο και από τον Λογιστή του Συλλόγου, κύριο Μαλεφιτσάκη Εμμανουήλ ο οποίος είναι στο πλευρό του Π.Σ. Τυμπακίου και  παρέχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Στο κλείσιμο του οικονομικού απολογισμού, ο λόγος δόθηκε στο κοινό δίνοντας τους την δυνατότητα για ερωτήσεις και προτάσεις προς τον Σύλλογο.

 

mesaralive.gr  01 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα