Απολογήθηκαν για την ψεύτικη ληστεία στο κατάστημα στις Μοίρες

  01 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απολογήθηκαν για την ψεύτικη ληστεία στο κατάστημα στις Μοίρες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η απολογία των δύο δραστών της ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στις Μοίρες

Σήμερα, οδηγήθηκαν οι δύο άντρες στα Δικαστήρια Ηρακλείου όπου πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.

 Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, η “ληστεία” έλαβε χώρα λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με το “σενάριο” που φέρεται να παρουσίασε στις Αρχές ο πελάτης απο την ευρύτερη περιοχή που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα - και ο οποίος, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν στο “κόλπο” - άγνωστος δράστης εισέβαλε στο πρακτορείο που βρίσκεται στις Μοίρες Ηρακλείου, κοντά στα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με τα όσα είπε  στους αστυνομικούς, ο ληστής φορούσε... αποκριάτικη μάσκα.

Όπως υποστήριξε ο..πελάτης, ο ληστής, με την απειλή του όπλου, απέσπασε από το ταμείο του καταστήματος το ποσό των 18.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή του ,ενδεχομένως να επρόκειτο για αλλοδαπό, καθώς μιλούσε σπαστά Ελληνικά. Αφού άρπαξε τα λεφτά, ο... μασκαράς ληστής τράπηκε σε φυγή.

Εκείνος λοιπόν τότε  ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Εξαρχής, οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα όσα είχε υποστηρίξει ο μάρτυρας. 

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών δεν άργησε να τεθεί το υλικό που συλλέχθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του πρακτορείου. Εκεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο “ληστής” όντως είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο δε φορούσε αποκριάτικη μάσκα, όπως είχε ισχυριστεί ο υπάλληλος.

Τελικά, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, περνώντας χειροπέδες τόσο στον πελάτη, όσο και στον υπεύθυνο του πρακτορείου, οι οποίοι φέρονται να “σκηνοθέτησαν” από κοινού τη “ληστεία”. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Σημειώνεται ότι αμφότεροι οι δραστες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας, στο Ηράκλειο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές διερευνούν πλέον από χθες το απόγευμα το ακριβές ποσό το οποίο αφαιρέθηκε από τα ταμεία του πρακτορείου ΟΠΑΠ, το οποίο φέρεται να είναι μικρότερο από εκείνο που αρχικά δηλώθηκε στις Αρχές.

Εξάλλου  εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο άνδρες να είχαν υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό από την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο “σενάριο” το οποίο παρουσιάστηκε στις Αρχές, αναφέρθηκε ότι κλάπηκαν 18.000 ευρώ, για να... καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο το χρηματικό ποσό το οποίο ενδεχομένως είχαν υπεξαιρέσει οι δύο φερόμενοι εμπλεκόμενοι.

 

  01 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ