Απολογείται ο 47χρονος για τους πυροβολισμούς στις Βούτες για τα καρπουζια

mesaralive.gr  06 August, 2018 ΑΡΘΡΑ
Απολογείται ο 47χρονος για τους πυροβολισμούς στις Βούτες για τα καρπουζια

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα οδηγηθεί στον ανακριτή Ηρακλείου ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον δύο 17χρονων, που φέρονται να εισέβαλαν με αυτοκίνητο στο μποστάνι του, στις Βούτες Ηρακλείου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο 47χρονος, ο οποίος παραδόθηκε χθες το απόγευμα στις Αρχές, οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Ηρακλείου, με την αρμόδια Εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Έτσι, θα μεταφερθεί εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αύριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 47χρονου, Νίκο Δαφνομήλη, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο αύριο στη 1.30 το μεσημέρι.

Τι υποστηρίζει ο 47χρονος

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κ. Δαφνομήλη, δύο μέρες πριν το επίμαχο συμβάν, το μποστάνι του 47χρονου είχε γίνει ξανά στόχος επίθεσης νεαρών, οι οποίοι τελικά τράπηκαν σε φυγή, όταν έγιναν αντιληπτοί από το γιο του κατηγορούμενου.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Νίκος Δαφνομήλης, το περιστατικό το οποίο οδήγησε στη σύλληψη του 47χρονου, σημειώθηκε περίπου στις 4.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Δαφνομήλη, ένα μαύρο αγροτικό αυτοκίνητο εισέβαλε – με σβηστούς προβολείς- στο μποστάνι, τσαλαπατώντας και καταστρέφοντας τα καρπούζια.

Τότε ο εντολέας του έριξε στον αέρα δύο προειδοποιητικές βολές με την καραμπίνα του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αντί το αυτοκίνητο να απομακρυνθεί από το σημείο, ο οδηγός του άναψε τους μεγάλους προβολείς, έστριψε προς τα δεξιά και επιτάχυνε, κατευθυνόμενος προς το μέρος όπου βρισκόταν ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τον κ. Δαφνομήλη, ο εντολέας του βλέποντας το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο 17χρονοι να κατευθύνεται προς τα πάνω του, πυροβόλησε άλλες τέσσερις φορές με την καραμπίνα, σημαδεύοντας, ωστόσο, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Κι αυτό καθώς ο 47χρονος ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του και σε καμία περίπτωση να σκοτώσει.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Δαφνομήλης, ο εντολέας του «είναι ένας έντιμος και εργατικός οικογενειάρχης, ο οποίος δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να σκοτώσει τους νεαρούς. Απλώς μην γνωρίζοντας το ποιοι είναι και βλέποντάς τους να κατευθύνονται προς τα πάνω του, οδηγήθηκε στους πυροβολισμούς για να προστατεύσει την περιουσία του αλλά και τον εαυτό του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους δυο ανήλικους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ο ένας εξ αυτών, ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, στο ΠΑΓΝΗ. Ο έτερος 17χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί –σύμφωνα με πληροφορίες- ελαφρύτερα.

 

mesaralive.gr  06 August, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα