ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρχονται εξελίξεις για ένα έργο πνοής για όλη την Οικονομία στη Μεσαρά!

mesaralive.gr  20 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρχονται εξελίξεις για ένα έργο πνοής για όλη την Οικονομία στη Μεσαρά!

Στη διάρκεια των εγκαινίων «έσκασε» και η είδηση για ένα έργο πνοής που θα τονώσει όλο τον κάμπο!

Οπως έγραψε χθες το mesaralive.gr με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της της Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, στη διάρκεια των οποίων «έσκασε» και η είδηση για ένα έργο πνοής που θα τονώσει όλο τον κάμπο!

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης απηύθυνε χαιρετισμό, στη διάρκεια του οποίου βγήκε και η είδηση πως μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει γίνει η ολοκλήρωση της μελέτης και η δημοπράτηση, ενός σπουδαίου έργου, του εκθεσιακού κέντρου της Μεσαράς!

Συγκεκριμενα στη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό πως η μελέτη για το Εκθεσιακό Κέντρο έχει προυπολογισμό 100.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. 

Πρόκειται ουσιαστικά για επικαιροποίση με αναπροσαρμογή τιμών της μελέτης, την ώρα που και το κόστος του έργου θα ξεπεράσει με βάση τις εκτιμήσεις το 1.100.000 ευρώ. 

Είναι ένα έργο που αλλαξει τελείως το προφίλ της Έκθεσης, η οποία κατέφερε από το  χωμάτινο γήπεδο των Βώρων να μεταφερθεί σε ένα όμορφο χώρο δίπλα στο Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας, ωστόσο περιμένει πως και πως τον Σύγχρονο Εκθεσιακό Χώρο που θα δώσει νέα πνοή στην διοργάνωση.
  
Αφού επικαιροποιηθεί η μελέτη θα μπει σε ένα από τα προγράμματα που «τρέχουν», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γεωργικής Εκθεσης κ Βαγγέλη Πρωτογεράκη. 

Η έκταση είναι 7 στρέμματα και το Εκθεσιακό Κέντρο θα γίνει στο ένα στρέμμα. 
Με δεδομένο ότι η μελέτη θέλει μόνο επικαιροποίηση και αναπροσαρμογή τιμών και επίσης το γεγονός ότι το έργο μπορεί να ενταχθεί σε ένα από τα προγράμματα που τρέχουν, δεν αποκλείεται την επόμενη φορά ή σε δύο χρόνια η Έκθεση να πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η έκθεση - θεσμός στη Μεσαρά και «έσκασε» η είδηση για το Εκθεσιακό Κέντρο (φωτο)

Το Εκθεσιακό Κέντρο παραμένει στόχος της  Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς

 

mesaralive.gr  20 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ