Αποκατάσταση του παλιού Δημοτικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαρανίου

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αποκατάσταση του παλιού Δημοτικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαρανίου

Άλλαξε η όψη του Δημοτικού Σχολείου Λαρανίου με τη συνδρομή των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, που έβαλαν ως στόχο τους μετά την καθαριότητα του οικισμού να «δώσουν πνοή» και στο παλιό οίκημα του σχολείου, μετατρέποντάς το σε ένα χώρο λειτουργικό και προπάντων καθαρό, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης των δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

Το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Λαράνι, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του και τη μεταφορά των παιδιών σε άλλα μεγαλύτερα σχολεία, παρέμενε κλειστό με εμφανή τα σημάδια της φθοράς από την έλλειψη συντήρησης.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, που συγκροτήθηκε πρόσφατα, ζήτησαν από το Δήμο Γόρτυνας την παραχώρηση του οικήματος, προκειμένου να το συντηρήσουν και να το μετατρέψουν σε χώρο στέγασης των γραφείων τους.

Μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, οι εργασίες ξεκίνησαν, καταρχήν εξωτερικά, με την καθαίρεση των επιχρισμάτων για την αποκάλυψη και το αρμόδεμα της πέτρας, που λόγω παλαιότητας σε πολλά σημεία υπήρχαν εκτεταμένες φθορές. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η αντικατάσταση των κουφωμάτων και ο ελαιοχρωματισμός στο εσωτερικό της αίθουσας.

Τα μέλη του Συλλόγου φιλοδοξούν να μετατρέψουν το οίκημα σε πραγματικό στολίδι για το χωριό, όπου θα μπορούν και οι ίδιοι να συνεδριάζουν και να προγραμματίζουν τις εκδηλώσεις τους.

Οι εργασίες αυτή την περίοδο συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και ήδη είναι εμφανής η αλλαγή στην πρόσοψη του οικήματος που έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί.

 

mesaralive.gr  26 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα