Από σήμερα οι δηλώσεις για τις καταστροφές στα αμπέλια
Ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η διαδικασία της αυτοψίας κλιμακίου του ΕΛΓΑ, στις περιοχές που επλήγησαν οι αμπελοκαλλιέργειες τα τελευταία 24ωρα εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκος Δασκαλάκης, «η αυτοψία ξεκίνησε από τις Αρχάνες, το Τέμενος και τις Βασιλειές, ενώ θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες σε όσες περιοχές επλήγησαν. Φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι ζημιές είναι αρκετά σοβαρές, ενώ ήδη έχουν γίνει οι αναγγελίες για τους παραγωγούς που έχουν καταστροφή, σε ποσοστό από 25%, στις αμπελοκαλλιέργειές τους».
Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Δασκαλάκης, οι πληγέντες μπορούν από αύριο να κάνουν τις δηλώσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να αποζημιωθούν.
Δείτε επίσης
- Βορίζια: Ο καυγάς μπροστά στους αστυνομικούς λίγο πριν το μακελειό και ο... σασμός που έσπασε
- ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ: Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων σε Βορίζια και Ζαρό
- Βορίζια : Mακελειό με νεκρούς και τραυματίες -Φρούρια τα νοσοκομεία, φόβοι για αντίποινα
- Δήμος Φαιστού- Επιτυχημένη η δράση φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Πόμπια
- Mε λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Τυμπάκι





