Aπό αύριο ξεκινά η διάθεση αντιγριπικών εμβολίων

ΠΑΤΡΙΣ  14 February, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Aπό αύριο ξεκινά η διάθεση αντιγριπικών εμβολίων

Σήμερα παραλαμβάνονται τελικά τα 50.000 αντιγριπικά εμβόλια από την Ιρλανδία και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννη Τσικανδυλάκη, από την Παρασκευή ή την Δευτέρα θα διατεθούν 5 εμβόλια σε κάθε φαρμακείο του Ηρακλείου, το οποίο έχει ζητήσει εμβόλιο.

Ο κ. Τσικανδυλάκης είπε ότι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη υπάρχει ελάχιστη ζήτηση σε εμβόλια, αντίθετα με την Κρήτη, που η ζήτηση είναι κατακόρυφα αυξημένη, ακόμη και από κόσμο που δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αιτία τα θανατηφόρα κρούσαμτα και κυρίως ο θάνατος ενός μικρού παιδιού.

Tους 41 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, με το τελευταίο κρούσμα να εντοπίζεται στην περιοχή της Λαμίας, η οποία μετρά τον πρώτο της νεκρό από τη γρίπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 150 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό της γρίπης δεν έχει εμβολιαστεί και ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

ΠΑΤΡΙΣ  14 February, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα