Απεργία την Τετάρτη σε Δημόσιο και Μέσα Μεταφοράς

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Απεργία την Τετάρτη σε Δημόσιο και Μέσα Μεταφοράς

Με δυσκολία θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις στην Αττική την Τετάρτη (28/2), λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν μέχρι στιγμής τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Εργαζόμενοι σε ταξί, πλοία και αεροδρόμια θα συμμετάσχουν στην απεργία
Ειδικότερα, «χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί στην Αττική για 48 ώρες (27-28 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες στις αεροπορικές πτήσεις. Την ημέρα εκείνη κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειώνεται στα αεροδρόμια της χώρας μετά από απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, δηλαδή μόνο αεροδιακομιδές.

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων.
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς.
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών.

 

  26 February, 2024 ΑΡΘΡΑ