Απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown o Χαρδαλιάς-Ειδική αναφορά στην Κρήτη

  11 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού lockdown o Χαρδαλιάς-Ειδική αναφορά στην Κρήτη

Αναλυτικά όσα είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση

Από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα στη χώρα είχαμε 961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που οδήγησε στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης επιβολής νέων μέτρων, ώστε να ανακοπεί την αυξητική τάση της επιδημίας, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο υφυπουργός μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην Κρήτη, μιλώντας για κρούσματα που υπάρχουν στο νησί -που όπως είπε είναι διάσπαρτα-, αλλά και τα νέα μέτρα πόυ ελήφθησαν. Ο ίδιος τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού ενώ έδωσε και διευκρινήσεις ως προς τις ιχνηλατήσεις των επαφών των 33 κρουσμάτων στα οποια αναφέρθηκε.

"Στην Κρήτη έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλο το νησί, 33. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Τι προκύπτει όμως από τις ιχνηλατήσεις; Προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις; ότι έχουμε μεγάλο αριθμό στενών επαφών high risk,  όχι low risk,  και μέσα από τις ιχνηλατήσεις αυτών των 33 και των στενών τους επαφών,  προκύπτει και μεγάλο ποσοστό μετακίνησης από περιφερειακή κοινότητα σε περιφερειακή ενότητα." είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός μίλησε για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, και ξεκαθάρισε ότι η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για τους εισερχόμενους στη χώρα δεν ισχύει για τα παιδιά μέχρι της ηλικίας των 10 ετών.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν.Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας να μην έχουν πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

 

  11 August, 2020 ΑΡΘΡΑ