Απάντηση Βεϊσάκη για τη διαγραφή του από τη «Μεγάλη Γόρτυνα»

  17 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Απάντηση Βεϊσάκη για τη διαγραφή του από τη «Μεγάλη Γόρτυνα»

Μετά τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας για τους λόγους που οδήγησαν στη διαγραφή του Αρτέμη Βεϊσάκη από την παράταξη της “Μεγάλης Γόρτυνας” ο ίδιος επανέρχεται με δεύτερη επιστολή στην οποία εκφράζει τη δική του εκδοχή για τα όσα έφεραν τη ρήξη στη σχέση του με τον αρχηγό της παράταξης κ. Μιχάλη Κοκολάκη τον οποίο κατηγορεί για έλλειψη νομιμοφροσύνης.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας και ενόψει του επόμενου που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17/10/2019 θα ήθελα για μια ακόμη φορά να επανέλθω σε όσα ανυπόστατα εκστομίστηκαν και προβλήθηκαν ως αιτίες της διαγραφής μου από δημοτικούς συμβούλους και τον αρχηγό της παράταξης της «Μεγάλης Γόρτυνας».

Γιατί παρότι το υπαινιχθήκατε και εσείς κ. Τσικνάκη Κωστή στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπήρξαν και διαφωνούντες, εν τέλει και κάτω από το πρίσμα της παραταξιακής πειθαρχίας ΟΛΟΙ -μηδενός εξαιρουμένου- συμφώνησαν και προσυπέγραψαν την αποχώρησή μου από την παράταξη, είτε συμφωνούσαν είτε διαφωνούσαν με την ενέργεια αυτή.

Μην προκαλείτε λοιπόν το κοινό αίσθημα και μην δημιουργείτε εντυπώσεις στον κόσμο ότι δεν επρόκειτο για μια προαποφασισμένη, καθοδηγούμενη και άνωθεν εκπορευόμενη ενέργεια. Θα σας παρακαλέσω να μην υποτιμάτε ούτε τη νοημοσύνη των πολιτών ούτε τη δική μου!

Όσον αφορά τώρα τους λόγους τους οποίους υπαινίχθηκαν οι κ.κ. Τσικνάκης και Κουμιανάκης λειτουργώντας ως εντολοδόχοι του αρχηγού της παράταξης της Μεγάλης Γόρτυνας κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν ευσταθούν και δεν αιτιολογούν επαρκώς τη διαγραφή μου.

Με κατηγορείτε για τη στάση και τη συμπεριφορά μου, επιρρίπτοντας μομφή στο πρόσωπό μου, επειδή όπως είπατε συνομιλούσα με τον μέχρι πρότινος Δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη και τον επισκεπτόμουν στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Που είδατε εσείς το μεμπτό στο γεγονός ότι συνομιλούσα μαζί του;

Δεν ήμουνα άραγε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Σχοιναράκη, όταν κατέβηκα στις εκλογές ως υποψήφιος με την παράταξη της Μεγάλης Γόρτυνας και μέχρι τις 31/08 οπότε και έληγε η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

Δεν υπήρχαν, άραγε, θέματα και ζητήματα ανοιχτά στα οποία είχα δικαιοδοσία ως τέως αντιδήμαρχος και ως αντιπρόεδρος της διοίκησης των σφαγείων για τα οποία θα έπρεπε να ενημερώσω ενόψει της διαδικασίας παράδοσης στη νέα δημοτική αρχή;

Εν τέλει κ.κ. Κοκολάκη Μιχάλη και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν ήμουν εγώ αυτός που προεκλογικά και μετεκλογικά είχα βρεθεί σε ρόλο διαμεσολαβητή άπειρες φορές μεταξύ των δύο παρατάξεων και κυρίως μεταξύ των δύο αρχηγών σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές για να πάει ο Δήμος μπροστά;

Πως γίνεται να έχετε επιλεκτική μνήμη και να ξεχνάτε ότι δεν σας βολεύει! Να σας υπενθυμίσω το λοιπόν!

Τη βραδιά των εκλογών και αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος δεν ήταν κ. Κοκολάκη Μιχάλη ο μέχρι πρότινος Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης αυτός που πρώτος ήρθε και σας συνεχάρη για τη νίκη σας υποσχόμενος μάλιστα να σας βοηθήσει να κυβερνήσετε το Δήμο;

Αμφισβήτησε ποτέ κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών; Τη διάθεση και την πρότασή του για συνεργασία για το καλό του Δήμου και για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στη διαδικασία της διαδοχής, την επαναλαμβάνει σταθερά και αδιάκοπα μέχρι σήμερα ο κ. Σχοιναράκης; Εσείς γιατί την αρνείστε επιδεικτικά;

Και αντ’ αυτού έχετε εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ βάζοντας στο στόχαστρο τους πάντες από τα σφαγεία μέχρι τις σχολικές επιτροπές και πάει λέγοντας.

Εγώ δεν ήμουν αυτός που από την πρώτη στιγμή και σε τετ- α-τετ  συναντήσεις μας σας προέτρεψα να κρατήσετε χαμηλούς τόνους και να επιδιώξετε τη μεταξύ σας συνεργασία, καθότι ο Δήμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα; Εγώ δεν ανέλαβα εξ αρχής το ρόλο του διαμεσολαβητή για να χαμηλώσουν οι τόνοι σε μια προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων σας;

Στον αντίποδα όμως εσείς κ. Κοκολάκη Μιχάλη προτιμήσατε μια άλλη τακτική, αυτή της ολομέτωπης αντιπαράθεσης, της ρητορικής του μίσους και της διχόνοιας, την οποία λυπούμε που το λέω αλλά αυτήν προβάλετε και ως αιτία της διαγραφής μου.

Με διαγράψατε γιατί δεν συμπαρατάχθηκα εξ αρχής στις επάλξεις ενός ακήρυχτου πολέμου με ύβρεις, απειλές και κατηγορίες εις βάρος του απερχόμενου Δημάρχου σαν κι αυτές που εκστομίσατε εσείς κ. Κοκολάκη Μιχάλη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πρόσωπο στον κ. Σχοιναράκη, τις οποίες ο ίδιος αποκάλυψε στον αέρα ραδιοφωνικής εκπομπής. Ύβρεις και ακατανόμαστες εκφράσεις και χειρονομίες, ενώπιον των δημοτικών υπαλλήλων που σας οδήγησαν παραλίγο στα χέρια, αν θυμάστε καλά, και  με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Δυστυχώς κ. Κοκολάκη αλλά δεν ήμουν εγώ αυτός που έφερε τη ρήξη στο Δήμο ούτε ήμουν εγώ αυτός που «δηλητηρίασε το κλίμα των μεταξύ μας σχέσεων» όπως είπατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά εσείς που με τη συμπεριφορά σας και με τα λόγια σας αναβιώσατε το μίσος της εποχής του πατέρα σας, φέρνοντας το και πάλι πίσω στο Δήμο, διαταράσσοντας τις ισορροπίες.

Δεν ήμουνα εγώ αυτός που είχε την «ιδέα να σας κατηγορήσει», όπως μου δηλώσατε.  Εξάλλου εγώ ότι είπα το είπα δημόσια και δεν το αρνούμαι, υπερασπιζόμενος τα πιστεύω και τις απόψεις μου.

Εσείς κ. Κοκολάκη ήσασταν αυτός που με τη στάση σας μετεκλογικά και με την αλαζονική συμπεριφορά σας προκαλέσατε τον κ. Σχοιναράκη να καταθέσει ένσταση κατά της υποψηφιότητάς σας, φέρνοντας την ακυβερνησία στο Δήμο.

Σε ποιο Δήμο ξανάγινε να τοποθετείτε «χωροφύλακας» έξω από το γραφείο του απερχόμενου Δημάρχου, την επομένη των εκλογών , ζητώντας να ελέγχει όλα τα έγγραφα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται και ενώ ακόμα δεν είχατε ορκιστεί ως νέα δημοτική αρχή;

Σε ποιο Δήμο ξανάγινε να εγκαλούμε υπαλλήλους της εταιρίας των σφαγείων στο γραφείο τους και να τους απαιτούμε εδώ και τώρα να χορηγήσουν έγγραφα και οικονομικά στοιχεία;

Σε ποιο Δήμο ξανάγινε να τηλεφωνούμε στους εκκαθαριστές και να τους ζητάμε να μην ολοκληρώσουν τη διαδικασία της εκκαθάρισης της εταιρίας όπως οφείλουν κατ΄εντολήν του δημοτικού συμβουλίου και να μην προχωρήσουν στην παράδοση του πορίσματος στο Δήμο;

Σε ποιο Δήμο ξανάγινε να θέλουμε να πάμε συλλήβδην όλους τους εμπλεκόμενους με τα σχολεία και με τις σχολικές επιτροπές στον Εισαγγελέα;

Και αν είστε τόσο υπέρμαχος της νομιμότητας κ. Κοκολάκη Μιχάλη τότε με ποιο δικαίωμα εμφανίζεστε να κάθεστε στη θέση του Δημάρχου παριστάνοντας τον Δήμαρχο σε συναντήσεις κορυφής με παράγοντες της δημόσιας διοίκησης και με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και να συνομιλείτε εσείς μαζί τους, παραγκωνίζοντας εμφανώς αυτόν που με δική σας υπόδειξη όλοι μαζί και εγώ προσωπικά αποδεχτήκαμε ως Δήμαρχο της Γόρτυνας;

Στην Αγία Βαρβάρα δεν ήταν μια απλή παραταξιακή συνάντηση και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό όλοι, ασχέτως που δεν το ομολογείτε.

Κληθήκαμε να συμφωνήσουμε για την τοποθέτηση ως «προσωρινού Δημάρχου» κατ’ ομολογία σας, του Λευτέρη Κοκολάκη και για το λόγο αυτό μας ζητήσατε και υπογράψαμε ΟΛΟΙ το πρακτικό της απόφασης. Την πρότασή σας κ. Κοκολάκη για προσωρινό Δήμαρχο και μέχρι να βγει το ΣτΕ την προσυπέγραψα και εγώ στην Αγία Βαρβάρα και δεν το αρνούμαι. Εσείς, γιατί αρνείστε να μου δώσετε αντίγραφο του πρακτικού, το οποίο παραδέχεστε ότι υπάρχει και ότι όλοι το υπογράψαμε;

Διαφώνησα με την παραποίηση των ημερομηνιών και με την απόφασή σας ο Δήμαρχος, εάν η απόφαση του ΣτΕ δεν σας δικαιώσει κ. Κοκολάκη να εξακολουθεί να είναι ο ήδη τοποθετημένος από εσάς και προεπιλεγμένος, εξάδελφός σας Λευτέρης Κοκολάκης, ζητώντας σας να γίνει ξανά διαδικασία εκλογής και ψηφοφορίας, κάτι που το αρνηθήκατε ενώπιον όλων μας, λέγοντάς μας πως «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει Δήμαρχος και τώρα και μετά το ΣτΕ θα παραμείνει ο Λευτέρης Κοκολάκης».

Για αυτό και έθεσα υποψηφιότητα, όπως μου επιτρέπει ο νόμος και όχι βέβαια γιατί διακατέχομαι από αρχομανία και μεγαλομανία, όπως υπαινιχθήκατε ούτε γιατί εποφθαλμιούσα την καρέκλα του Δημάρχου, όπως σπεύσατε να με κατηγορήσετε, μην έχοντας κάτι άλλο να μου προσάψετε.

Τη νομιμότητα υπερασπιζόμουν και τότε και τώρα κ. Κοκολάκη την οποία εκπλήσσομαι αλλά δεν βλέπω να την ασπάζεστε ιδιαίτερα.

Και για να μην παρεξηγηθώ και θεωρηθώ συκοφάντης η δημόσια στάση και συμπεριφορά σας, με το να παριστάνεται εσείς τον Δήμαρχο, εντός και εκτός Δήμου απαξιώνοντας και το πρόσωπο που τοποθετήσατε και τον ίδιο το θεσμό του Δημάρχου, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα σας καταλογίζω.

Όσον αφορά δε για τη φράση που είπατε πως το «γυαλί όταν σπάσει, το πετάς» να σας υπενθυμίσω μόνο, αν δεν το διδαχτήκατε στο Πανεπιστήμιο που φοιτήσατε, ότι οι άνθρωποι και οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι αντικείμενα για να τους μεταχειρίζεστε όπως θέλετε και για να τους «πετάτε» όταν οι απόψεις τους δεν σας εξυπηρετούν.

Τέλος για όσους αρέσκονται να αγορεύουν και να εξαπολύουν μύδρους εναντίον μου απλά το μόνο που έχω να δηλώσω σε ότι με αφορά είναι πως διατηρώ στο ακέραιο το δικαίωμα να εκφράζω ελεύθερα τις απόψεις μου. Και όσο με προκαλείτε θα σας απαντώ!

 

  17 October, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ