“Ανωνύμων Πάθη”Η μουσικοθεατρική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου!

mesaralive.gr  03 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
“Ανωνύμων Πάθη”Η μουσικοθεατρική παράσταση στο ανοιχτό θέατρο Πετροκεφαλίου!

Μια παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου στο Πετροκεφάλι στο ανοιχτό θέατρο του χωριού υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και ώρα 21.00μμ,είσοδος ελεύθερη…

Η μουσικοθεατρική παράσταση "ΑΝΩΝΥΜΩΝ" ΠΑΘΗ, είναι μια πραγματική ιστορία με ήρωες που έζησαν στο Ηράκλειο. Ιστορία που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Κώστα Αρβανιτάκη "Οι Καπελιέρες" (1987).

Θεατρική Διασκευή, Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής

Βοηθός Σκηνοθέτη:Ελένη Στρατάκη

Παίζουν:

Ειρήνη Κουτσάκη (Βηθλεέμ),

Αντώνης Διαμαντής (Χρήστος)

Τραγουδά ζωντανά και παίζει η: Μαρία Λούκα

Ζωντανή Μουσική (πιάνο, πνευστά, και λύρα): Γιώργος Ζαχαριουδάκης

Η πραγματική ιστορία της ζωής της Βηθλεέμ Παπουδάκη, που στις αρχές του 20ου αιώνα μετακομίζει από την πόλη που μεγάλωσε, τα Χανιά, στο Ηράκλειο και μας διηγείται την ιστορία της, νοσταλγεί τη ζωή της. Παρόλο που προέρχεται από μια αστική οικογένεια των Χανίων αλλά ξεπέφτει (πεθαίνουν τα παιδιά και ο άντρας της, καταλήγει να ζητιανεύει), παλεύει μέχρι το τέλος να κρατήσει τις αξίες και τις αρχές της αναλλοίωτες. Ο θεατής γίνεται κι αυτός νοσταλγός, όχι μόνο της προσωπικής της πορείας, αλλά και της ροής των ιστορικών και πολιτικών γεγονότων της εποχής εκείνης... Μια παράσταση στην οποία παρουσιάζεται η ζωή της Βηθλεέμ Παπουδάκη αλλά και η ιστορία της πόλης του Ηρακλείου.

Μια ιστορία γεμάτη μνήμες και μυρωδιές του παρελθόντος. Μέσα από τη ζωντανή μουσική του Γιώργου Ζαχαριουδάκη και τραγούδια που ερμηνεύει η Μαρία Λούκα, ο θεατής βιώνει όλη την νεότερη ιστορία της Κρήτης, αλλά και της προσφυγιάς, ταξιδεύοντας με παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, Σμυρναίικα αλλά και σύγχρονα έντεχνα τραγούδια. Στη παράσταση ερμηνεύονται 20 τραγούδια ζωντανά. Η μουσική και οι στίχοι «αφηγούνται» τη ζωή της Βηθλεέμ Παπουδάκη, που τη «ζωντανεύει» επί σκηνής η ηθοποιός Ειρήνη Κουτσάκη, μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης, Αντώνη Διαμαντή.

Οι θεατές είναι προσκαλεσμένοι σε μια βεγγέρα και κατά τη διάρκεια της μουσικοθεατρικής παράστασης δέχονται τα κεράσματα, τις συνταγές και τα «καλούδια» της κας Βηθλεέμ - ξακουστή στην εποχή της για τα τραπεζώματα που έκανε στα καλύτερα σπίτια του Ηρακλείου και στην αστική κοινωνία της εποχής, όπου την καλούσαν να οργανώσει τη γιορτή.

Μια παράσταση που θα μας κάνει να θυμηθούμε, να συγκινηθούμε, να νοσταλγήσουμε, να τραγουδήσουμε και να μάθουμε. Ένα ταξίδι στο χρόνο και στις αναμνήσεις μιας ζωής που πορεύεται παράλληλα με την ιστορία της Ελλάδας.

 

mesaralive.gr  03 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα