Όλα έτοιμα για τη 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαρας

  23 July, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Όλα έτοιμα για τη 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαρας

Εγκαίνια την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιουλίου

Οι τομείς της Έκθεσης αφορούν: Αγροτικά μηχανήματα & εξοπλισμός, Θερμοκήπια- Λιπάσματα, Έξυπνη Γεωργία- Καινοτομία, Παραδοσιακά Προϊόντα.

Ήταν το 1988 όταν με Προεδρικό Διάταγμα έγινε η συγχώνευση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και μετονομάστηκε σε Επιμελητήριο Ηρακλείου. [Έρχεται η 19η Γεωργική Έκθεση Μεσαράς στους Βώρους!]

Ο τότε πρόεδρος Βαγγέλης Μαμαλάκης έδωσε την ιδέα για μια Γεωργική Έκθεση στην περιοχή της Μεσαράς βλέποντας την ανάπτυξη της Γεωργίας και τις προοπτικές που έχει, καθώς επίσης και τα σοβαρά και αξιόλογα άτομα του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, (ένα «παιδί» του πρώτου πολιτιστικού Συλλόγου στην Κρήτη, του πολιτιστικού συλλόγου Μεσαράς- με έτος ίδρυσης το1973) που θα μπορούσαν να αναλάβουν από το μηδέν και να φέρουν σε πέρας, ένα τέτοιο πρωτόγνωρο εγχείρημα για την περιοχή.

Το Δ.Σ. και οι συνεργάτες του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, στην πλειονότητά τους γιατροί, εθνολόγοι, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, μηχανικοί κ.α. σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, «γέννησαν» αυτόν το θεσμό, με τη διοργάνωση της 1ης Έκθεσης. Έκτοτε και ανελλιπώς η Έκθεση αυτή ενώνει «ανθρώπους-πολιτισμό», «παλιά και νέα τεχνολογία» με την «φύση και τις Καλλιέργειες».

 

  23 July, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα