Αντιπλημμυρικά έργα σε Ασήμι, Απομαρμά και Πλάτανο

Τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων εξασφάλισε –με ενέργειες της δημοτικής αρχής- ο Δήμος Γόρτυνας. Τα έργα είναι προϋπολογισμού 51.350 ευρώ και αφορούν τους οικισμούς Ασημίου, Απομαρμά και Πλατάνου ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να δημοπρατηθούν εντός του Φεβρουαρίου.
Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο ευχαριστούμε. Τα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στον φάκελο «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».
Η κατασκευή των έργων κρίθηκε απαραίτητη καθώς κατά τους χειμερινούς μήνες δημιουργούνται προβλήματα στην περιοχή από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο θα κατασκευαστεί σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων το οποίο περιλαμβάνει φρεάτια υδροσυλλογής με μεταλλικές σχάρες. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου δικτύου από πλαστικούς σωλήνες διαφόρων διαμέτρων σε τμήματα των οικισμών Ασημίου, Απομαρμά και Πλατάνου.
Δείτε επίσης
- Μοίρες: Αυτοκίνητο παρέσυρε παιδάκι με πατίνι κοντά σε παιδική χαρά
- Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσσαράς «Η Αγάπη» προειδοποιεί: γέμισαν φόλες το Πετροκεφάλι!
- Δυστύχημα στη Γαλιανή διασταύρωση
- Το μήνυμα του δημάρχου Φαιστού για τη γιορτή της μητέρας
- Στα δίχτυα των Αρχών διακινητές μεταναστών προς τον Δ. Φαιστού: 38 άτομα διασώθηκαν, 2 συλλήψεις
Σχετικά άρθρα
- Σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα έργα για το Ζαρό
- Διάνοιξη δρόμων και προπαρασκευαστικές εργασίες για την δημιουργία παιδικής χαράς στο Ασήμι
- Οι επαφές του Δημάρχου Φαιστού στην Αθήνα- Τι γίνεται με τα μεγάλα έργα
- Μεσαρά: Τα συνεργεία αποκατέστησαν άμεσα τη ζημιά
- Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση στον δρόμο Ατσιπάδες – Λαράνι