Αντιδράσεις απο την Κοινότητα Φανερωμένης

  25 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αντιδράσεις απο την Κοινότητα Φανερωμένης

Ανακοίνωση από την Κοινότητα Φανερωμένης

«Καλημέρα σας,

Παρεμβάσεις για τα χθεσινά γεγονότα με το γεωτρύπανο  έκαναν και ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β και ο πρώην πρόεδρος της Φανερωμένης.

Διχάζουν μια κοινότητα και ένα Δήμο με ποιο συμφέρον;

Γεωτρύπανο στην κοινότητα μας ήρθε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση του τοπικού συμβουλίου.

Αντίθετα ο πρώην πρόεδρος το γνώριζε, ως τι; Και γιατί το απέκρυψε; Και γιατί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τωρινό  πρόεδρο της κοινότητας την προηγούμενη μέρα δεν το ανέφερε; Ήταν τόσο ασήμαντο;

Πως έρχεται σε μια περιοχή ένα ιδιωτικό γεωτρύπανο με εντολή προφορική και χωρίς να φέρουν κανένα έγγραφο που να αδειοδοτεί την παρουσία τους έστω στην περιοχή;

Πως η προσπάθεια τηλεφωνικής  επικοινωνία του νυν προέδρου της κοινότητας Φανερωμένης με τον πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β δεν ήταν εφικτή,  αντίθετα του πρώην προέδρου της κοινότητας να είναι;

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας έπραξε τα λογικά και νόμιμα για τους κατοίκους της κοινότητας του, όπως όφειλε, έχοντας τα παρακάτω στοιχεία:

1.Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β δεν απαντούσε σε κλήσεις του προέδρου της κοινότητας που γινόταν εκείνη την στιγμή και δεν το έχει κάνει και μέχρι στιγμής. 

2.Ο εργολάβος ήταν συνεργάσιμος, αλλά δεν έφερε κάποιο έγγραφο για την εκτέλεση της εργασίας αυτής, ούτε του προσκομίσθηκε κάποιο από αυτούς που ήρθε σε επικοινωνία στο τηλέφωνο.

3.Ερωτήθηκαν άμεσα τηλεφωνικά ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Φαιστού αν είχαν γνώση για την εργασία αυτή στην περιοχή μας και απάντησαν τηλεφωνικά αρνητικά.

4.Ενημερώθηκαν άμεσα τα υπόλοιπα 3 μέλη του κοινοτικού συμβουλίου (το ένα μέλος δεν βρέθηκε) για της εξελίξεις στην περιοχή μας και για το τι οφείλαμε να πράξουμε σαν συμβούλιο.

5.Υπήρξαν παρεμβάσεις από αναρμόδια άτομα, όπως ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας μας, ο οποίος φώναζε στο τηλέφωνο, οριώμενος για την πραγματοποίηση της εργασίας, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα και ενώ γνώριζε ότι το προηγούμενο βράδυ στις 20:00 πραγματοποιήθηκε συμβούλιο στο γραφείο της κοινότητας, στο οποίο δεν θεώρησε σωστό και χρήσιμο να προσέλθει και να ενημερώσει τους συμβούλους και κατοίκους για τις εργασίες γεώτρησης που πρόκειται να γίνουν εν αγνοία όλων.

6.Στην περιοχή Σώπατα πρόσφατα και λίγο καιρό πριν παραδώσει την προεδρία του ο πρώην κοινοτάρχης έδωσε στο Τ.Ο.Ε.Β, για άρδευση, υποδομή για πόσιμο νερό που υπήρχε σε σπίτια ανθρώπων. Έχουμε ενημερώσει εγγράφως εδώ και καιρό σαν κοινότητα στον  Δήμο, ΤΟΕΒ και ΔΕΥΑΦ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε σπίτια ανθρώπων με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ενέργεια.

7. Σε έρευνα που έχει γίνει στο Διαύγεια, δεν υπάρχει καμία αναρτημένη απόφαση (βάσει της Υπουργικής Απόφασης οικ. 146896/ΦΕΚ Β 2878/27.10.2014) για γεωτρήσεις στην περιοχή μας. 

8. Αναρωτιόμαστε: ποιο το όφελος της κοινότητας για σπατάλη χρημάτων σε γεώτρηση άρδευσης σε περιοχή που έχει νερό του φράγματος, τη στιγμή που το ήδη υπάρχον δίκτυο χρειάζεται επισκευή και διορθώσεις σε πολλά σημεία;

9. Δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η παράδοση του βιβλίου πρακτικών του προηγουμένου κοινοτικού συμβουλίου, ώστε να γνωρίζει το νέο συμβούλιο για τις όποιες αποφάσεις έχουν παρθεί στο παρελθόν.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας από τα παραπάνω, η απόφαση για την μη-εκτέλεση των εργασιών δεν ήταν εύκολη ούτε τυχαία και λήφθηκε την συγκεκριμένη στιγμή με γνώμονα το συμφέρον όλων των κατοίκων της περιοχής και της νομιμότητας.

Κλείνοντας, το κοινοτικό και το δημοτικό συμβούλιο είναι για να συζητούνται και να αποφασίζονται δημοκρατικά και νόμιμα παρόμοιες περιπτώσεις οι οποίες πρέπει να αναρτώνται και στο Διαύγεια. Οι χώροι συνάθροισης κοινού και τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι μέρη, αξιότιμε κύριε δημοτικέ σύμβουλε και πρώην  πρόεδρε της κοινότητας μας, για δημιουργία εντυπώσεων και διχασμού της κοινότητάς μας, όπως πράξατε χθες το βράδυ για πολλοστή φορά. 

Οι εκλογές έχουν τελειώσει, έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη η συνεργασία σας και η συμμετοχή σας στα κοινοτικά συμβούλια, για το καλό του χωριού, και εσείς, αντίθετα, αρνείστε και συνεχίζετε την αντιπολίτευση για δική σας προβολή.

Ζητάτε συγνώμη από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ και να επιστρέψει το γεωτρύπανο, ως τι;

 Εχετε πάψει από τις 1 Σεπτεμβρίου 2019 να είστε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου. Το χωριό έχει επιλέξει το συμβούλιο που το αντιπροσωπεύει και είναι υπεύθυνο για τη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον όλων των κατοίκων και μόνον αυτό».

Εκ μέρους της κοινότητας  Φανερωμένης, 

Ο πρόεδρος της  Φανερωμένης 

Χρήστος Ι. Κουνδουράκης 

 

  25 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ