Άνοιξε η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

  19 October, 2021 ΑΡΘΡΑ
Άνοιξε η πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

Την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικίες ή οι επιχειρήσεις τους από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και την μετέπειτα σεισμική δραστηριότητα έχουν, πλέον, οι σεισμόπληκτοι της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα https://arogi.gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν να διεκδικήσουν:

-οικονομική ενίσχυση/ αποζημίωση

-απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

-επιδότηση προσωρινής στέγασης

 

Για την υποβολή αίτησης απαιτούνται:

 

-κωδικοί TAXISNET

-στοιχεία για το κτίριο που έχει υποστεί ζημιές (διεύθυνση, χρήση κλπ.)

-αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (iban)

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς η ένταξη στην πλατφόρμα https://arogi.gov.gr των περιοχών που έχουν πληγεί από την σεισμική δραστηριότητα πραγματοποιείται σταδιακά, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της συμπληρωματικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να «ξεκλειδώσει» η πλατφόρμα και για τους σεισμόπληκτους οικισμών της Δ.Ε. Κόφινα. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γόρτυνας έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και οι Δ.Ε. Γόρτυνας και Ρούβα, για το οποίο υπάρχει και η θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκη, προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασ. Παπαγεωργίου και αναμένεται η σχετική απόφαση.

 

  19 October, 2021 ΑΡΘΡΑ