Άνοιγμα προς την κοινωνία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

  02 March, 2023 ΑΡΘΡΑ
Άνοιγμα προς την κοινωνία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καλεί τους μαθητές να γνωρίσουν και να επιλέξουν το ίδρυμα στο μηχανογραφικό τους

Άνοιγμα προς την κοινωνία και την αγορά εργασίας κάνει το πανεπιστήμιο Κρήτης σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν μαθητές και γονείς το ίδρυμα αλλά και να λάβουν βοήθεια οι φοιτητές του, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

 Στο πλαίσιο αυτό το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έρχεται ΧΑΝΙΑ!!!», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. - 12:00 μ.μ. στο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων (πρώην 1ο Γυμνάσιο).Η Ημερίδα  θα είναι ανοικτή  για όλους τους μαθητές/ μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων.

Εκδήλωση και για τους φοιτητές με 40 επιχειρήσεις

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, για φοιτητές/τριες και απόφοιτους όλων των Σχολών και των Τμημάτων και όλων των κύκλων σπουδών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο. Θα συμμετάσχουν 40 επιχειρήσεις και φορείς που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, με στόχο να καλυφθούν τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμμετεχόντων /επισκεπτών. Θα συμπεριλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες και παρουσιάσεις, τραπέζια networking για κάθε επιχείρηση /φορέα, καθώς και συζητήσεις σε θέματα που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία. Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του Level Up, του ευρωπαϊκού προγράμματος για την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων στην ανώτατη εκπαίδευση. Λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το «προφίλ» του πανεπιστήμιου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και ερευνητικό Ίδρυμα με διεθνή παρουσία, προσφορά και αναγνώριση και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων και πεδίων έρευνας. Οι πρώτοι καθηγητές, καταξιωμένοι επιστήμονες που ήδη απολάμβαναν διεθνή αναγνώριση, αλλά και οι επόμενες γενιές, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την καλλιέργεια της έρευνας, τόσο εντός του πανεπιστημίου όσο και σε σύνδεση με σημαντικά ερευνητικά κέντρα και εταίρους.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει σταθερά σημαντικές θέσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης πανεπιστημίων, και κάθε χρόνο τολμά και διευρύνει τη συμμετοχή του σε νέους οργανισμούς κατάταξης, επιδιώκοντας, μέσα από τη σύγκριση, να βελτιωθεί και να προσφέρει στους φοιτητές του ένα σύγχρονο και δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 

  02 March, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα