Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα.
Πολύ γευστική και εύκολη!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml γάλα
400 γρ ανθότυρο
200 γρ λιαστές ντομάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προσέχουμε οι άκρες να δημιουργούν κοιλότητα, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Κατόπιν, το τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά. Αυτό το κάνουμε διότι δεν θέλουμε να φουσκώσει το φύλλο.
Κατόπιν συνεχίζουμε με την γέμιση της τυρόπιτας. Χτυπάμε τα αυγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα πάνω από την σφολιάτα.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
[Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα. Πολύ γευστική και εύκολη!]
Η ανοικτή τυρόπιτα μας είναι έτοιμη! Διαφορετική από τα συνηθισμένα αλλά πολύ νόστιμη!
Δες την συνταγή σε βίντεο παρακάτω:
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη