Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα.
Πολύ γευστική και εύκολη!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
100 ml γάλα
400 γρ ανθότυρο
200 γρ λιαστές ντομάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Προσέχουμε οι άκρες να δημιουργούν κοιλότητα, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
Κατόπιν, το τρυπάμε με ένα πιρούνι καλά. Αυτό το κάνουμε διότι δεν θέλουμε να φουσκώσει το φύλλο.
Κατόπιν συνεχίζουμε με την γέμιση της τυρόπιτας. Χτυπάμε τα αυγά και ενσωματώνουμε όλα τα υλικά.
Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα πάνω από την σφολιάτα.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
[Ανοιχτή τυρόπιτα με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα. Πολύ γευστική και εύκολη!]
Η ανοικτή τυρόπιτα μας είναι έτοιμη! Διαφορετική από τα συνηθισμένα αλλά πολύ νόστιμη!
Δες την συνταγή σε βίντεο παρακάτω:
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο