“Ανησυχία σχετικά με την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου ”

Με αφορμή την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, έχουν προκύψει πολλά ερωτήματα για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του, με αποτέλεσμα ο κ. Βαρδάκης να επαναφέρει το θέμα, αυτή τη φορά προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με επίκαιρη ερώτηση.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου αποτελεί αναγκαιότητα για την πόλη του Ηρακλείου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την μορφή επείγουσας παρέμβασης, λόγω των κακών υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.
Ως Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε μια σειρά ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία, ως Κυβέρνηση, φαίνεται να μην έχει δρομολογήσει καμία περαιτέρω ενέργεια, για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.
Έξι μήνες μετά και με τον φάκελο να βρίσκεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του φακέλου και η πρόταση Ένταξης του Έργου στον Κατάλογο Προτεινόμενων Συμπράξεων, ώστε μετά από θετική αξιολόγηση να δρομολογηθεί η εισήγηση προς τη ΔΕΣΔΙΤ, γεννώνται πολλά ερωτήματα για την πορεία των διαδικασιών της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου.
Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για ποιο λόγο δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου.
Δείτε επίσης
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Γόρτυνας σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου
- Αιμοδοσία στις Μοίρες από τον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»