Ανεβαίνει η θερμοκρασία απο σήμερα στην Κρήτη

  09 September, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ανεβαίνει η θερμοκρασία απο σήμερα στην Κρήτη

Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία το διήμερο Παρασκευής 9 και Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Θερμότερη ημέρα θα είναι το Σάββατο, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές όπου η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή, θα είναι σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και δυτική Κρήτη.

Παράλληλα, θα εκδηλωθεί ήπιο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Αφρική, το οποίο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να επηρεάσει τα δυτικά τμήματα της χώρας και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, το σύνολο της Ελλάδας.

Πώς θα εξελιχθεί σήμερα ο καιρός στην Κρήτη

Αίθριος προβλέπεται σήμερα Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου

Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Προοπτική για την Τρίτη, 13 και την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και την Τετάρτη σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

  09 September, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα